1
Exposicions
Del vie 8/10 al dom 5/12 de 2021
MuviMent
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

MuVIMent es traduix en un enclavament en constant evolució i ara esta premissa arribarà a la seua màxima expressió. Com? Tot transformant l’interior d’este espai gastronòmic i cultural en una sala més d’exposicions del MuVIM, museu dependent de la Diputació de València. El cicle començarà este octubre de 2021 i es prolongarà en el temps fins al juliol de 2022. Cada dos mesos, un nou il·lustrador valencià instal·larà les seues obres en MuVIMent i, a més a més, cada artista disposarà d’un mur de tres per cinc metres on podrà plasmar un nou treball creatiu en un mural efímer que ens acompanyarà tot el període. El paper de comissari d’esta iniciativa corre a càrrec de Miguel Hache, reconegut artista valencià —però també artista plàstic i il·lustrador— “que ha escollit minuciosament la selecció de noms per a esta primera etapa del MuVIMent com a galeria d’art en una acció coordinada i impulsada amb la col·laboració del MuVIM”, assenyala Amador Griñó, cap d’exposicions del museu, mentre que la diputada del MuVIM, Glòra Tello, destaca que “este nou espai expositiu ajudarà a donar més visibilitat als nostres artistes”.

5 artistes per a este primer cicle de ‘La Temporada Il·lustrada’
L’encarregada de donar el tret d’eixida d’esta nova etapa cultural en MuVIMent és l’artista Marta Torres, que el proper divendres 8 d’octubre a les 20:00 h presentarà les seues obres i s’instal·laran a l’espai fins a finals de novembre. Marta ha publicat dos àlbums il·lustrats, No Turista i Hermanos en Siria, pels quals ha rebut premis de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport com a Millor Llibre Il·lustrat de 2019 per No Turista, i el premi Cómic y Desarrollo Social, de la Fundació Divina Pastora, pel llibre Hermanos en Siria. La seua inquietud vers els temes socials fa que hi trobe la inspiració per a gran part dels seus treballs.

Els mesos de desembre i gener tindrem amb nosaltres l’artista gràfic Elías Taño, conegut per les seues il·lustracions en llibres per a editorials com ara Bromera, Virus o Tigre de Paper, articles en revistes o cartelleria d’esdeveniments de música, sindicats, festivals, obres de teatre, etc.

De febrer a març comptarem amb l’artista valenciana Aitana Carrasco (graduada en Belles Arts), amb una àmplia trajectòria com a escriptora i il·lustradora de literatura infantil i guanyadora del IX Concurso de Álbum Ilustrado: A la Orilla del Viento (Mèxic).

Els mesos d’abril i maig el protagonisme està destinat a l’il·lustrador valencià Luis Demano—fill i net de pintors—, els treballes del qual hem pogut veure en agències com ara Sra. Rushmore, o en diaris com ABC i El Mundo. La seua primera incursió laboral dins de l’àmbit gràfic va ser a la revista de còmic i il·lustració Nosotros somos los muertos. Els treballs de Luis es caracteritzen també per un clar component de càrrega reivindicativa i crítica social.

Acomiadaran el cicle als mesos de juny i juliol els components de Memosesmás. Este estudi multidisciplinar se centra en la resolució de problemes de comunicació gràfica a partir d’il·lustracions conceptuals amb una mica d’humor.

MuviMent Ciutat Vella

Quevedo, 10
46001 Valencia