Girones_Taulelleria
Presentació de llibre
Viernes 21/4 de 2017   19.30
Museu de Ciències Naturals
Valencia (Altres)
Entrada libre

La Institució Alfons el Magnànim presentarà, el proper 21 d’abril, en el marc de les activitat organitzades amb motiu de la Fira del Llibre, “La taulelleria valenciana dels segles XVII, XVIII i XIX en la col·lecció de la Fundación La Fontana“, escrit per Ignasi Gironés i Vicent Guerola. L’acte tindrà lloc al Museu de Ciències Naturals de València, als Jardins de Vivers, i comptarà amb una reconstrucció virtual i didàctica de la taulelleria de la cuina de la família Dordà.

La rellevància de la taulelleria valenciana

Aquest nou llibre té com a objecte l’estudi de la taulelleria valenciana. I això per diversos motius. En primer lloc, perquè aquesta aportació d’Ignasi Gironés i Vicent Guerola amplia enormement el catàleg de plafons ceràmics de procedència valenciana, datables en la seua majoria en el segle XVIII.

En segon lloc, perquè mostra un patrimoni privat conservat en la Fundación La Fontana, fruit de dècades de col·leccionisme privat selectiu realitzat amb molt bon criteri, que ha permès salvar i ara donar a conèixer un conjunt verdaderament notable.

En tercer lloc, perquè per a alegria de tots els coneixen aquest críptic món del taulell, desvela misteris historiogràfics com la troballa entre el conjunt de la famosa cuina Dordà, un magnífic exemple rococó del que hi havia una escassa documentació fotogràfica abans de desaparèixer de la casa valenciana en què es conservava. Però en aquest cas l’estudi aporta inclús una informació desconeguda i insospitada que permet la reconstrucció de com va estar instal·lada eixa cuina rococó en la valenciana casa dels Dordà abans del seu desmuntatge i el seu ingrés, finalment, en la col·lecció custodiada en La Fontana.

Museu de Ciències Naturals Altres

General Elio, s/n
46010 Valencia