Escénicas
Domingo 27/6 de 2021   19.00
Sala Ultramar
Valencia (Extramurs)
10€

Ell necessitava una família. Nosaltres la desitjàvem. Peripècia d’un encontre: història d’una adopció homoparental.

SOBRE L’OBRA: Totes les persones adoptades han viscut un abandó que els suposa, com a mínim, una ferida existencial. (Irmela Wiemann)
L’adopció és un procés en el qual importa sempre el benefici del menor per damunt de qualsevol altre interés, ja siga el de la família biològica o el de la família adoptiva. Té com a finalitat buscar una família per a un menor i no un menor per a una família. L’adopció és concebuda com un recurs de prevenció per a aquells que no poden romandre amb la seua família. Estableix un tipus de filiació diferent a la biològica: la filiació afectiva. El procés d’adopció nacional pot allargar-se fins a huit anys i no és definitiu fins que la justícia dicta una resolució d’adopció.
La sort parla de la nostra pròpia experiència com a família homoparental i interracial. Una peripècia emocional i vital però també un llarg camí administratiu i judicial que té com a finalitat aconseguir formar una família. A través de la nostra vivència íntima volem parlar de la diversitat, de quins són els models de famílies, de com vivim les qüestions racials, de quins són els referents, l’entorn en el qual es desenvolupen els menors i de com influeix la política en tot això. D’altra banda, La sort, també és un homenatge al nostre fill que li puga servir com a Llibre de vida en un futur. Amb respecte, honestedat i emoció volem dedicar-li este projecte. Per últim intentarem dibuixar la resposta a les següents preguntes: Què és ser una família normal? Normal, respecte a quins paràmetres o condicionants?

FITXA ARTÍSTICA:
Intèrprets: Juli Disla + Jaume Pérez
Dramatúrgia: Pérez&Disla
Text: Juli Disla

Sala Ultramar Extramurs

Alzira, 9
46007 Valencia