Presentació de llibre/disc
Martes 28/9 de 2021   18.00
Jardí Botànic
Valencia (Extramurs)
Entrada libre

El pròxim dimarts 28 de setembre es presentarà al Botànic la Setsuko Thurlow Rose, la rosa de l’esperança. Una nova varietat que serà plantada a la col·lecció de roses del Jardí i que està dedicada l’activista japonesa que va rebre el Nobel de la Pau en 2017, per la seua incansable tasca d’aconseguir un món sense armes nuclears.
Una flor molt especial que ha estat creada per la reconeguda conreadora de roses valenciana, Matilde Ferrer, que ella mateixa descriu com a “una bella rosa multicolor, d’aparença delicada però resistent. No perd les seues fulles en tot l’any”. Tot allò en l’any en què entra en vigor el Tractat de Prohibició d’Armes Nuclears (TPAN) i en què es compleixen 76 anys del bombardeig atòmic de Nagasaki i Hirosima, del que Setsuko és supervivent. En conéixer la iniciativa de la rosa, l’homenatjada va escriure una carta a Matilde i va plasmar el seu desig: “que aquesta bella flor florisca en un futur en què les armes nuclears siguen finalment erradicades del nostre estimat i preciós planeta”.
En l’acte, promogut per l’empresa de divulgació cultural Rocaviva, a més de participar Matilde Ferrer i mostrar en exclusiva un audiovisual dedicat a l’esdeveniment de la mateixa Setsuko Thurlow, participarà el metge i activista costa-riqueny Carlos Umaña, copresident d’IPPNW, l’Associació Internacional de Metges per a la Prevenció de la Guerra Nuclear (Premi Nobel de la Pau 1985) i membre del Grup Directiu Internacional de la Campanya Internacional per a Abolir les Armes Nuclears, ICAN, (Premi Nobel de la Pau 2017) juntament amb Setsuko. A més, parlarà sobre la gènesi de la rosa Belén Yuste, responsable de Ciència i Cultura de l’Hospital Universitari 12 d’Octubre de Madrid.
Una presentació carregada de simbolisme en què volem també celebrar el Dia Internacional de l’Eliminació Total de les Armes Nuclears i que tindrà lloc a l’Umbracle del Jardí Botànic a les 18 h amb aforament limitat. L’entrada serà lliure i sense reserva prèvia.

Jardí Botànic Extramurs

Quart, 80
46008 Valencia