Confèrencia-Debat
Jueves 23/11 de 2017   18.45
La Nau
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

L’acte institucional que, amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, realitza la Universitat de València, s’iniciarà amb la lectura del manifest institucional per part del rector Esteban Morcillo aquest dijous 23 de novembre a les 18:30 hores en l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau. Seguidament, el rector anunciarà la convocatòria del IV Premi ‘Olga Quiñones Fernández’, als millors TFG, TFM i tesis doctorals que incorporen la perspectiva de gènere i que tracten la igualtat de gènere.
A les 18:45 hores intervindrà Marisa Soleto, presidenta de la Fundación Mujeres qui impartirà una conferència sobre la pàtria potestat dels maltractadors. La realitat que es viu a Espanya respecte aquest tema presenta dades esgarrifoses ja que la suspensió o retirada de la pàtria potestat a imputats per maltractament o, fins i tot condemnats per violència de gènere són quasi residuals.
A continuació, i en col·laboració amb el festival internacional de migmetratges ‘La Cabina’ es projectarà Fifty Rupees only i es realitzarà un posterior col·loqui amb la seua directora Nagore Eceiza. Mentre les pel·lícules de Bollywood alimenten la imaginació dels joves a Índia projectant meravelloses i apassionades històries d’amor, la realitat de molts d’aquests joves és ben diferent. Els seus pares decidiran la seua destinació amb el SAGAI: un cerimònia, un contracte en el qual comprometran als seus fills amb el seu futur cònjuge que probablement ni tan sols coneixen i amb qui es casaran una vegada superada la majoria d’edat o fins i tot abans. On queda l’amor, més enllà de les pel·lícules?

Concentracions el 24 de novembre a les 12 hores
Tot i que l’acte institucional s’avança al 23 de novembre en La Nau, el dia 24 de novembre s’han convocat, a les 12 hores, concentracions de cinc minuts de silenci per les víctimes de la violència de gènere als tres campus de la Universitat. La consigna enguany és anar de negre i portar un llaç morat. Les portes del Rectorat en el Campus de Blasco Ibáñez, la Facultat d’Economia en el Campus dels Tarongers i davant de la cafeteria del Campus de Burjassot són els tres punts de trobada per als cinc minuts de silenci. Els colors morat i negre pretenen visibilitzar la lacra social que és la violència de gènere.
Divendres 24 de novembre a partir de les 9 hores en Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, el grup d’investigació GenText, celebra els 20 anys dels estudis de Gènere en el Departament de Filologia Angelsa i Alemana.
També el 24 de novembre en la Facultat de Fisioteràpia s’inaugurarà una exposició sobre la igualtat de gènere i un breu monogràfic de Carmen Alborch, qui assistirà a l’acte. Començarà a les 10 hores en el Saló de Graus. L’exposició es podrà visitar en el vestíbul de l’edifici que compartixen les facultats de Fisioteràpia i de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport i la Unitat de Campus. Es tracta de la primera activitat al voltant de la igualtat organitzada per la Comissió d’Igualtat de la Facultat de Fisioteràpia. Participaran en l’acte Antonio Alberola, degà de Fisioteràpia; Gemma Victoria Espí, vicedegana de la facultat i presidenta de la Comissió d’Igualtat del centre; Javier Játiva, administratiu de la facultat i vocal de la comissió; Antonio Ariño, vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat; Amparo Mañés, directora de la Unitat d’Igualtat; i Carmen Alborch, exministra de Cultura i primera degana de la Facultat de Dret de la Universitat.
L’última setmana de novembre finalitzen els actes al voltant del Dia Internacional contra la Violència de Gènere en la Facultat de Ciències Socials i en la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació. Dilluns 27 de novembre a les 9 hores s’inicia el Fòrum Internacional ‘A l’ombra d’un lleó’ i el dimecres 29 de novembre de 10 a 12 hores la ‘Trobada periodística’ de l’alumnat de Periodisme amb Carmen Alborch. Es tracta d’un acte obert al públic en general que es realitzarà al Saló de Graus Enric Valor de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació.
Finalment, a la Facultat de Ciències Socials, dijous 30 de novembre a les 12:30 hores se celebra la jornada sobre violència masclista organitzada per la Delegació per a la Integració de Persones amb Discapacitat i a les 19:30 hores es presenta l’informe de 2016 de feminicidio.net.

La Nau Ciutat Vella

Universitat, 2
46002 Valencia