Escénicas
Viernes 29/1 de 2016   20.30
TEM
Valencia (Poblats Marítims)
Entrada libre

La máquina de la soledad

Les arrels d’este projecte cal buscar-les en Las Tribulaciones de Virginia, una d’aquelles meravelles escèniques que guarden en la memòria els espectadors que van tindre la sort de vore el treball creat a Burjassot pels Hermanos Oligor al 2002 i que, posteriorment, es va representar en la Sala Moratín i en Teatro de los Manantiales i va acabar donant la volta al món.

Este es el primer projecte de l’associació de Shaday Larios, de la companyia mexicana Microscopía Teatro amb Jomi Oligor, de la companyia Hermanos Oligor. Abans d’aquest encontre, cadascú ja sentia certa atracció pels objectes, la memòria, la micrologia, els mecanismes i la fragilitat.

La Máquina de la Soledad es un homenatge al objecte-carta i al correu postal. Esta màquina és l’amplitud d’un instant fet d’una tecnologia precària, diminuta, invisible, que s’activa cada vegada que hi ha tinta entre les mans, front a un paper, una distància i una absència. Els seus mecanismes són memòries que es van escrivint amb cada correspondència recuperada en mercadets de Mèxic i Espanya, amb l’arqueologia d’objectes, imatges i anècdotes insòlites investigades amb escrivans, carters jubilats, arxius i treballadors de correus.

La màquina és un document desfullat en un espai de micro-paisatges e inventaris d’allò ínfim revelador que hi ha als afectes que resguarda la matèria.

Un viatge íntim per a 46 espectadors.

 

TEM Poblats Marítims

Plaza del Rosario, 3
46011 Valencia