Cinema
Sábado 14/3 de 2020   22.30
La Filmoteca
Valencia (Ciutat Vella)
1.5/2.5€

Faustrecht der Freiheit
RAINER WERNER FASSBINDER. RFA. 1974. VOSE*. Color. 123′. DCP.
Int. Rainer Werner Fassbinder, Peter Chatel, Karl-Heinz Böhm, Harry Baer, Adrian Hoven, Ulla Jacobson, Christiane Maybach, Peter Kern, Karl Scheydt.

Franz Biberkopf és un ingenu obrer homosexual que guanya mig milió de marcs en la loteria, cosa que li permet freqüentar cercles gais més selectes. En aquest exquisit ambient s’enamora d’Eugen, fill d’un empresari que posseeix una impremta a punt de fer fallida. Eugen se l’emporta a viure amb ell i l’indueix a adquirir roba, una casa i bones maneres dignes de la seua nova posició, explotant el seu amor per a obtindre diners amb els quals finançar el seu propi negoci.

>”Una de les pel·lícules de Fassbinder que remet a una lectura marxista més ortodoxa: en la mesura en què tots hem sigut reduïts a mercaderia, les relacions humanes han quedat sotmeses a una lògica econòmica el valor de la qual s’expressa en termes de productivitat i benefici. El resultat devastador és que no hi ha lloc per als afectes ingenus i desinteressats.” ALEXANDRE SERRANO, “La ley del más fuerte y su herencia subterránea”, en R. W. Fassbinder, amor y rabia, coord. Quim Casas, Donostia Kultura, 2019.

La Filmoteca Ciutat Vella

Pl. Ajuntament, 17
46002 Valencia