Confèrencia-Debat
Miércoles 10/10 de 2018   19.00
Jardí Botànic
Valencia (Extramurs)
25€

10 OCTUBRE – XARRADA (NO CAL INSCRIBIR-SE PRÈVIAMENT)
LLOC I HORA: Estufa freda, 19 h (Jardí exterior)
ENTRADA: Accés lliure, aforament limitat
11 OCTUBRE – TALLER (CAL INSCRIBIR-SE PRÈVIAMENT + ABONAMENT DE MATRÍCULA)
LLOC I HORA: Estufa freda, de 10 a 14 h i de 16 a 20 h
AFORAMENT: 15 persones
PREU: 25 €
MATRÍCULA: mitjançant el formulari d´inscripció d´aquesta secció, telefonant al número 96 315 68 16, de dilluns a divendres de 10 a 13 hores, o per correu electrònic a cicbotanic@uv.es indicant el teu nom, cognoms, NIF i telèfon de contacte.

CICLE IGUALTAT I MEDI AMBIENT
Aquesta activitat està emmarcada al cicle “Igualtat i medi ambient”. Un programa de conferències amb expertes en la matèria i d’activitats per a tots els públics que té per objectiu, en primer lloc, provocar la reflexió des de la perspectiva de gènere de models que aposten pel progrés sostenible. En segon lloc, analitzar la relació home, dona i recursos. I, finalment, es proposa abordar la pràctica pedagògica sobre els reptes mediambientals incorporant els coneixements de les dones relacionats amb l’accés, ús i aprofitament dels recursos naturals i els seus efectes en el canvi climàtic, la repartició i producció alimentària, la feminització de la pobresa i els grans moviments migratoris. Dos àmbits, igualtat i medi ambient, considerats transversals al currículum del nostre sistema educatiu, que cal fomentar que siguen efectivament abordats en la pràctica educativa d’escoles, instituts i universitats. Aquesta realitat, que avança acceleradament en un món globalitzat, necessita urgentment tenir en compte la contribució de les experiències i sabers de les dones per a enfortir un compromís, que represente tant a dones com a homes, de desenvolupament humà i sostenible del planeta.

DESCRIPCIÓ DE LA XARRADA
A través de la història de les imatges, l’artista visual i activista, abordarà el procés de lectura de les mateixes, com afecten a les relacions que tenim amb la resta de persones i com influeixen els estereotips en la desigualtat entre homes i dones. Amb el seu treball, ofereix alternatives al discurs dominant i eines per a consumir imatges des d’una llibertat positiva i conscient de la dimensió social i mediambiental.

DESCRIPCIÓ DEL TALLER
Des de la convicció que la pràctica artística és un lloc d’[inter]canvi social, un lloc de trobada entre persones, es tractaran els conceptes d’interacció i col·lectivitat, que permetran la reflexió envers la contaminació visual de l’espai públic, el consum sostenible i la pràctica publicitària de l’ús de la imatge de la dona com a objecte de consum.

SOBRE YOLANDA DOMÍNGUEZ
Artista visual i activista, estudià Belles Arts a la Universitat Complutense de Madrid, i és Màster en Art i Noves Tecnologies per la Universitat Europea de Madrid i Màster en Fotografia, Concepte i Creació per l’Escola de Fotografia EFTI, on actualment és professora, a més de col·laborar amb diferents universitat i escoles de tot el món amb tallers i xarrades. La seua tasca artística supera l’àmbit educatiu ja que desenvolupa projectes sobre temes socials relacionats amb el gènere i el consum i és, a més, columnista setmanal al Huffington Post,on escriu sobre la representació de la dona als mitjans.

Jardí Botànic Extramurs

Quart, 80
46008 Valencia