Cinema
Viernes 19/3 de 2021   18.00
La Filmoteca
Valencia (Ciutat Vella)
2.5€

Després de l’èxit de Los olvidados, la carrera de Buñuel prossegueix pels terrenys del melodrama, el gènere per excel·lència del cine mexicà dels anys cinquanta. El cineasta aragonés va reconéixer en més d’una ocasió que va filmar les pel·lícules d’aqueixos anys per a poder menjar, encara que en la majoria d’elles sí que es perceben les seues marques autorals. És el cas de Susana i La hija del engaño que, com succeïa en El gran calavera, no acaben de subvertir les convencions melodramàtiques, però sí que introdueixen cert distanciament a través de l’humor i l’excés.

DV 19 MAR / 18:00H
DG 21 MAR / 18:00H
La hija del engaño / Don Quintín el amargao
LUIS BUÑUEL. Mèxic. 1951. B/N. 76′. DCP.
Int. Fernando Soler, Alicia Caro, Rubén Rojo, Fernando Soto “Mantequilla”, Nacho Contla, Lily Aclemar, Amparo Garrido, Alvaro Matute, Roberto Meyer.
El senyor Quintín Guzmán és un home d’estricta moral. Una nit torna a casa abans d’hora i descobreix la infidelitat de la seua dona. Aquest succés canviarà el seu caràcter fins a convertir-lo en un ésser sorrut i amargat.
> Buñuel havia escrit el guió de la primera adaptació de l’obra d’Arniches Don Quintín, el amargao, dirigida a Espanya en 1935 per Luis Marquina. Aquest remake redueix els elements dramàtics i, segons Buñuel, “mexicaniza l’argument, encara que Don Quintín continuava sent en general el mateix personatge: en lloc d’un chulo madrileny, era un macho mexicà.”

La Filmoteca Ciutat Vella

Pl. Ajuntament, 17
46002 Valencia