CARTELdef
Altres
Domingo 10/4 de 2016   11.00
Centre d'Art Villa Eugenia, Godella
Godella (Zona + Alla…)
Entrada libre

Godella obri les portes al món dels llibres
Els llibres ixen de fira en cerca dels seus lectors i lectores. Amb aquest esperit de trobada naix La Fira dels Llibres que tindrà lloc del 8 al 10 d’abril en el centre d’art Vila Eugenia de Godella. Els llibres com a nusos socials amb els quals propiciar vincles entre les editorials, el públic i els lectors/as. Una fira centrada en dos eixos: la bibliodiversitat i l’ecologia editorial, una mirada a la pluralitat, l’heterogeneïtat i els bons hàbits al món dels llibres. Les editorials seran les protagonistes d’aquesta fira que naix amb l’objectiu de consolidar-se en el panorama cultural autonòmic i estatal. La Fira dels Llibres comptarà amb la participació de les valencianes El Nadir, Denes, Drassana, El Caballero de la Blanca Luna, Llitera, Milimbo i Sargantana, l’aragonesa Jekyll&Jill, la madrilenya Melusina i la catalana Pol·len Edicions. Les editorials participants organitzaran  activitats en les seues parades amb autors i autores dels seus catàlegs. Tota la programació es pot consultar en la web www.lafiradelsllibres.com.

La fira serà inaugurada el divendres 8 d’abril a les 20.15 h en un acte en el qual també es presentarà l’exposició de poesia visual de l’escriptor Carles Cano. El dissabte (de 10 h a 20) h i el diumenge (d’11 h a 19 h) s’obriran al públic les portes de la fira, on seran els propis editors els que en les seues parades mostren, expliquen i embenen les publicacions dels seus catàlegs. A més, La Fira dels Llibres serà dinamitzada amb una programació d’activitats que el dissabte comptarà amb l’espectacle infantil Joguines Màgiques de Rodamons Teatre (11 h); una conversa sobre l’art d’editar llibres amb Vicente Chambó, premi nacional d’Edició en 2008 i 2013 (13 h); un dinar gastro-literari de Pimentó Torrat amb menú extret de poemes de Vicent Andrés Estellés (14 h); la xarrada End Time Books (homenatge a Jaime Ortega) a càrrec de Letra Salvaje Edicions (17.30 h), i l’activitat Vinc a parlar del meu llibre, una presentació simultània en la qual cada autor participant tindrà 150 segons per a presentar el seu llibre al públic assistent (19 h). Per al diumenge està programat el taller Geografia del conte de Milimbo Llibres (12 h), un dinar amb la Guia gastronòmica de la València migrant (14 h) i, ja a la vesprada, la xarrada Què lligen els nostres llibreters i llibreteres? amb la participació de les llibreries Bartleby, Dadá i United Minds (17 h). La cloenda serà el diumenge a les 19.30 h amb el recital Esto no es vanguardia, de Jesús Ge.

La Fira dels Llibres és una iniciativa de les regidories de Cultura, Biblioteca i Educació de l’Ajuntament de Godella i la revista d’art i pensament Bostezo.

Centre d'Art Villa Eugenia, Godella Zona + Alla…

Av. Joan Peset Aleixandre, 44
46110 Godella