quim-pujolfregoli07cabaret-macbafot-dani-canto
Escénicas
Viernes 16/10 de 2020   20.30
Teatre Rialto
Valencia (Ciutat Vella)
5€

Leopoldo Fregoli va ser un dels transformistes més importants de la història. En els seus espectacles canviava d’aspecte de manera frenètica i donava vida a dotzenes de personatges en una mateixa representació. El crític Sebastià Gasch va escriure sobre ell: “Fregoli va encarnar a més d’un miler de personatges de tots els gèneres, tipus i espècies (…) Amb Fregoli brollaven, portades a la la escena, les primeres intuïcions dels temes del nostre temps”. L’actor italià també es va convertir en una referència essencial per a Joan Brossa i l’art escènic d’avantguarda. Aquest exercici apel·la tant a Fregoli com a l’avantguarda per a celebrar la capacitat de transformar-nos, l’ésser en moviment i les seues inesgotables possibilitats.

Què ens queda encara per aprendre de Fregoli? En aquesta sèrie de números de transformisme, l’intèrpret mai canvia d’aparença.

Quim Pujol (1978) és poeta amb formació en arts performatives. Els seus últims treballs són ASMR del futur (2015), Fregoli (2017), Verd croma (2018) i De la seca a la Meca (2019). Ha participat en exposicions com a Interval. Accions sonores en la Fundació Antoni Tàpies, Visceral Blue en La Capella o entre, cap a, fins a, per a, per, segons, sense en el EACC. Ha coeditat juntament amb Ixiar Fregues el volum sobre teoria afectiva Exercicis d’ocupació (Edicions Polígrafa, 2015) i va ser comissari de la Secció Irregular del Mercat dels Flors entre el 2011 i el 2015.

Teatre Rialto Ciutat Vella

Plaça de l'Ajuntament , 17
46002 Valencia