banner vertical (2)-01
Exposicions
Del mie 7/7 al vie 24/9 de 2021
Casa de la Ciència del CSIC
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

El canvi climàtic, el descobriment del bosó de Higgs o la pèrdua de biodiversitat són alguns dels temes que l’humorista gràfic Antonio Fraguas ‘Forges’ va plasmar de manera recurrent en les seues vinyetes. També la reivindicació de més recursos per a una ciència espanyola de qualitat va ocupar els seus dibuixos i textos. Amb motiu del seu 80é aniversari, el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) ha preparat una exposició que recull una selecció de vinyetes del dibuixant protagonitzades per la ciència i la tecnologia.
La Casa de la Ciència del CSIC a València – Delegació del CSIC a la Comunitat Valenciana acull, des de dimecres que ve i fins al 24 de setembre, l’exposició La ciencia según Forges, una mostra que conté 66 vinyetes publicades en el diari El País entre 1995 i 2018. La mostra reflecteix la particular interpretació de Forges sobre qüestions universals com l’origen de la vida o l’evolució humana; es deté en descobriments i teories com el principi d’Arquímedes o la teoria dels forats negres, i recull vinyetes dedicades a científics eminents com ara Newton, Darwin o Einstein. Els avanços tecnològics apareixen a través d’un Cervantes tuiter o un robot de cunyat gorrer, entre altres situacions còmiques pròpies de l’estil de l’humorista.

L’exposició, que va acompanyada d’un catàleg, ha recorregut durant 2020 i el que portem de 2021 diverses delegacions i centres de divulgació del CSIC de tota Espanya. La ciencia según Forges ha estat produïda per la Vicepresidència Adjunta de Cultura Científica del CSIC i compta amb la col·laboració de la Fundació General CSIC, a través de la convocatòria d’ajudes Cuenta la Ciencia, així com amb el suport de la Fundació Dr. Antoni Esteve i de l’Institut Quevedo de les Arts de l’Humor, que pertany a la Fundació General Universitat d’Alcalà.

Casa de la Ciència del CSIC Ciutat Vella

Bailía, 1
46003 Valencia