Teatre-Dansa
Sábado 2/6 de 2018   20.30
Carme Teatre
Valencia (Campanar)
7€

La bolcheviqui del carme de J. Peris Celda (1932)

Amb ISABEL MARTÍ . INMA RUIZ. LAURA VALERO . M. A. ROMO . DOMINGO CHINCHILLA . ROBERTO ROIG . JUANJO NAVARRO . GUILLE ZAVALA . AURELI DELGADO
Direcció AURELIO DELGADO

Per al 2018, Carme Teatre continua el seu projecte AMB EL TEXT PER DAMUNT. Un projecte on s’ha proposat investigar i donar a conéixer el recorregut del teatre en valencià durant els segles XX i XXI, a través dels seus autors i els seus textos.
Un treball d’investigació i pedagògic que donarà a conéixer al públic, obres d’autors valencians i en valencià desconeguts per la majoria.
Este projecte ha tingut un primer període dedicat a les dramatúrgies valencianes del les tres primeres dècades del segle XX amb les produccions L’ombra del Ciprer de Miquel Martí Orberà (1910), La Borda de Bernat Morales Sanmartín (1911) i ¡Pobres Flors! d’Arturo Casinos (1926). El segon període, dedicat als textos estrenats durant la II República i la Guerra Civil, ho va encapçalar la producció Lenin. Escenes de la Revolució Russa de Josep Bolea i Francesc Almela i Vives (1932), a la que va seguir La bolcheviqui del Carme de Josep Peris Celda (1932) i a la que s’afegirà Cristo del Poble de Jesús Morante i Borràs (1934).
Estrenada el 22 de maig de 1932 en el Teatre Alkazar de València en benefici de l’Associació de Premsa, La bolcheviqui del Carme parla del despertar d’una societat poc avançada i conservadora, que amb la proclamació de la II República es va modernitzar. La seua protagonista Electrina, una jove valenciana del barri del Carme, republicana i feminista, és l’encarregada de mostrar al seu entorn eixos canvis.

Carme Teatre Campanar

Gregori Gea, 6
46009 Valencia