Confèrencia-Debat
Jueves 9/11 de 2017   19.00
CSOA l’Horta
Valencia (Benimaclet ❤)
Entrada libre

El periodisme, com altres camps del saber, s’ha articulat sempre des de patrons patriarcals, silenciant la veu de la dona i fent-la aparèixer, quan procedeix, com a mer objecte d’estudi. Les nostres mirades periodístiques també estan marcades per la nostra socialització patriarcal.

La perspectiva de gènere ha transformat ja aquestes pràctiques, aportant anàlisis noves dels esdeveniments, considerant aspectes que fins ara havien sigut ignorats o silenciats. Açò ha generat una quantitat d’informació molt valuosa i és una tasca que no ha de parar-se, no obstant açò és el moment de reflexionar sobre el següent pas: el periodisme feminista, en el qual el feminisme no es tracta en articles específics sinó que forma part de la recerca general de la periodista, siga quin siga l’objecte d’estudi. Per tant, som capaces de ser transversals? Podem aplicar la perspectiva de gènere dins d’una agenda setting convencional o hem de parlar necessàriament d’altres temes? Quines restistències hi trobem i com podem fer-les front?

D’aquestes i d’altres qüestions relacionades amb el periodisme i el feminisme debatirem amb companyes del camp periodístic que participen als projectes de Ràdio Klara, La Directa, el Col·lectiu Dones i Prou, PhotOn Festival i El Salto. Després del debat hi haurà torn de preguntes, sopar vegà i finalment ens aportaran un poc de festeta les companyes del Col·lectiu de DJ de l’Assemblea Oberta de Dones.

CSOA l’Horta Benimaclet ❤

Diógenes López Mechó, s/n
46020 Valencia