Confèrencia-Debat
Miércoles 6/2 de 2019   19.00
La Nau
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

El catedràtic de Literatura Espanyola de la Universitat de València José Luis Canet donarà una conferència sobre un dels clàssics del Segle d’Or de la literatura espanyola, La Celestina, amb el títol ‘Va existir realment Fernando de Rojas, l’autor de La Celestina?’ demà dimecres, dia 6 de febrer, a les 19 hores, a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau, en el marc de l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives. L’entrada és lliure fins a completar la capacitat.

En aquesta conferència, Canet abordarà si en va ser un (Fernando de Rojas) o en van ser més els creadors de la Celestina, qüestió la de l’autoria d’aquesta obra que ha encès ardus debats entre els crítics literaris. Després de molts anys d’estudi sobre la Comedia de Calisto y Melibea, posteriorment modificada en Tragicomedia i coneguda de tothom com Celestina, José Luis Canet posa en dubte que el batxiller Fernando de Rojas, nascut a La Puebla de Montalbán i pertanyent a una família de conversos que va arribar a ser alcalde de Talavera, en siga l’autor.

Per arribar a aquesta conclusió realitza una revisió de les diferents opinions sobre l’autoria des de l’inici del segle XVI fins a l’actualitat, moment en què els dubtes superen amb escreix les certeses, i nega, desprès de les seves investigacions, l’autoria a un sol autor i que sigui a més un batxiller.

La Nau Ciutat Vella

Universitat, 2
46002 Valencia