Confèrencia-Debat
Miércoles 25/5 de 2016   19.00

(Ciutat Vella)
Entrada libre

El Fòrum de Debats, amb la col·laboració de la Querella Argentina, la Plataforma Al Alba 27 de setembre i la recentment constituïda Aula d’Història i Memòria Democràtica de la Universitat de València, celebra entre demà, 24 de maig, i dijous dia 26, les anuals ‘Jornades sobre Memòria Històrica’. Tots els actes tindran lloc a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau, a les 19 hores, i l’entrada és lliure.

Les activitats comencen aquest dimarts, 24 de maig, amb la conferència ‘Puig-Antich, assassinat, impunitat i querella argentina’, que comptarà amb les intervencions de  Jacinto Lara, advocat de l’Associació Pro Drets Humans d’Espanya/CEAQUA, Merçona Puig-Antich i Lucila Aragó, querellants a Argentina.

Dimecres 25 de maig, es projectarà ‘Una cena inesperada’, un curtmetratge de ficció sobre el 27 de setembre de 1975, quan es van produir les últimes execucions del franquisme. Hi intervindran el director de la cinta, Antonio Lozano, i l’escriptor i coordinador del Fòrum de Debats del Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat, Alfons Cervera.

Per concloure aquestes jornades, dijous 26 de maig, tindrà lloc la conferència ‘Investigació i (re)construcció de la memòria: Atles de Madrid en guerra (1936-1948)’, amb Gutmaro Gómez i Alejandro Pérez-Olivares, professors de la Universitat Complutense de Madrid. L’acte estarà presentat per la professora de la Universitat de València  Mélanie Ibáñez Domingo.

Ciutat Vella