Confèrencia-Debat
Viernes 29/3 de 2019
Palau de l'Exposició
Valencia (Zona Aragón)

València serà seu de les jornades pels drets humans «La protecció de les persones defensores», que es desenvoluparà els pròxims dies 29 i 30 de març, sota la perspectiva de «realitzar una panoràmica de les vulneracions dels drets humans, sobretot en els casos de Llatinoamèrica, Palestina i el Sàhara Occidental, i visibilitzar les persones que exercixen la dura tasca de defensar els drets humans en contextos en els quals són perseguides, i fins i tot, assassinades», en paraules de la regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Neus Fábregas Santana.

L’esdeveniment, que està organitzat per la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració, juntament amb la Coordinadora Valenciana de Solidaritat amb Colòmbia i diverses ONGD de la ciutat, analitzarà la situació mundial de la defensa dels drets humans i l’augment de la violència exercida sobre les persones defensores.

Durant les dos jornades, l’Hemicicle municipal i el Palau de l’Exposició acolliran els testimonis de persones expertes i defensores de drets humans de diferents països en conflicte. Les jornades es dividixen en cinc blocs: anàlisi crítica de la situació dels drets humans, les autocores, la defensa dels drets comunitaris i del territori, la defensa dels drets civils i polítics, i el programa de protecció de les persones. A més, es coneixeran les experiències ja impulsades d’altres programes de protecció de defensores de DH des d’altres territoris, com ara Catalunya, Madrid, País Basc, Extremadura i Astúries.

Palau de l'Exposició Zona Aragón

Galícia, 1
46010 Valencia