Confèrencia-Debat
Del vie 25/11 al sab 26/11 de 2016
Octubre Centre Cultura Contemporanea
Valencia (Ciutat Vella)

Els propers dijous 24, divendres 25 i dissabte 26 de novembre Joves d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV) organitza unes jornades per a debatre sobre un tema d’absoluta actualitat: joves, activisme, comunicació i xarxes.

L’objectiu és abordar un vessant fonamental de l’activisme cultural i social en ple segle XXI: el repte de la comunicació. L’activisme cultural, associatiu i juvenil sovint ha descuidat la comunicació, de manera que no ha sapigut rendibilitzar tot el treball i esforç. Però comunicació no és simplement publicitació, sinó també modernització del missatge i relació bilateral d’anada i tornada amb el receptor.

Els mitjans digitals i les xarxes socials permeten, alhora, fer front al tradicional obstacle de la manca de receptivitat per una premsa tradicional que molt sovint ha estat un altaveu dels interessos i la visió del poder.

Però aprofitar aquestes possibilitats i fer front als reptes de la comunicació, la modernitat i el diàleg bilateral com a eines per a la difusió de la cultura i l’amplificació de l’activisme social no és senzill: cal preparar-se i saber convertir les possibilitats en oportunitats.

De tot això tractaran les jornades de Joves d’Acció, que volen ser útils i pràctiques, alhora que reivindicatives i lúdiques. Per això, combinaran:

  • –  taules rodones amb la participació de mitjans digitals (entre els quals La Veu del País Valencià), d’associacions i moviments socials dels quals podem aprendre sobre com fer servir les xarxes socials, i representants d’organitzacions polítiques juvenils que es plantegen com articular el diàleg entre institucions i activisme social;
  • –  la convocatòria i participació en la manifestació unitària contra la violència de gènere que tindrà lloc el divendres 25, perquè no és possible assistir impassibles a continus assassinats de dones que cal denunciar i frenar;
  • –  un taller de màrqueting social, amb un caràcter eminentment pràctic;
  • –  i la festa, amb un concert contra totes les violències, amb Herba Negra iPupil·les Dilatives.Tots els actes tindran lloc a la seu central de Joves d’ACPV, l’edifici Octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC, València, carrer de Sant Ferran, 12).

Octubre Centre Cultura Contemporanea Ciutat Vella

San Ferrant 12
46001 Valencia