Confèrencia-Debat
Lunes 4/3 de 2019   16.15
Facultat de Filologia
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

La Societat Espanyola d’Astronomia organitza unes Jornades de Ciència i Gènere que se celebraran els dies 4 i 5 de març a València i la Universitat serà la seu d’alguns dels actes, en concret dilluns 4 de març en horari de vesprada a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació i dimarts, 5 de març en horari de matí a l’Aula Magna de La Nau Centre Cultural. La vicepresidenta del govern valencià Mónica Oltra presidirà la inauguració de les jornades aquest dilluns 4 de març a les 16:15 hores en la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació.

L’encontre inclou dues activitats obertes al públic en general. Angela Saini, periodista científica britànica, escriptora, divulgadora i autora de Geek Nation, presentarà el mateix dilluns el seu últim llibre, ‘Inferior’ que tracta de com la ciència infravalora a la dona i com les investigacions reescriuen la història.

El dimarts 5 a les 11:45 hores se celebrarà la taula redona ‘La carrera científica de les dones’, amb Teresa Riesgo, directora general d’Investigació, Desenvolupament i Innovació del ministeri; Maria Dolores Real, vicerectora d’Innovació i Transferència de la Universitat de València; Rafael Rebolo i Casiana Muñoz-Tuñón, director i vicedirectora de l’IAC; Isabel Márquez, vicedirectora de l’IAA; Maria Luisa García, de FRACTAL, SLNE; i Francesca Figueras, professora de la Universitat de Barcelona i presidenta de la Societat Española d’Astronomia.

De vesprada, a les 19 hores, tancarà les jornades Dava Sobel, reportera, escriptora i divulgadora científica nord-americana amb la seua conferència ‘L’univers de vidre. La història de les dones de Harvard que ens van acostar els estels’. En tots dos casos s’oferirà traducció simultània. La web de las jornades i el programa complet es poden consultar en http://cienciaygenero.uv.es/

Facultat de Filologia Ciutat Vella

Av. de Blasco Ibáñez, 32
46010 Valencia