Confèrencia-Debat
Miércoles 29/1 de 2020   17.00
Facultat de Filosofia
Valencia (Universitats)
Entrada libre

Hi haurà dos sessions amb participació de representants de l’àmbit jurídic

La Universitat ha organitzat la jornada ‘Prostitució i Drets humans’ que tindrà lloc aquest dimecres 29 de gener de 17 a 21 hores en la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació.

La jornada està dividida en dues taules de debat: ‘Prostitució, l’explotació sexual més antiga del món. Aspectes jurídics’; i una altra, ‘Prostitució, l’explotació sexual més antiga del món. Aspectes filosòfics i jurídics’.

Amb aquesta jornada i els dos debats que la contemplen es plantejarà l’abolició de la prostitució com un tema clau en la defensa pels drets humans de les dones i per això es compta amb la participació de veus rellevants tant en matèria jurídica com en matèria sociològica i filosòfica.

Pel que fa als aspectes jurídics, estan previstesactivista feminista i integrant de Feminicido.net Amelia Tiganus; d’Ana de Miguel Álvarez, professora de Filosofia Moral i Política de la Universitat Rey Juan Carlos; de Rosa Cobo Bedía, professora de Sociologia del Gènere de la Universidade da Coruña; i de Concha Hurtado Badenas, portaveu Front Abolicionista del País Valencià.

El primer dels debats estarà presentat i moderat per la periodista Silvia Llorente Escribano, i el segon per la subdirectora del Levante-EMV, Isabel Olmos Sánchez. Les dos taules s’integren en el cicle ‘La Nau de la Igualtat’ que es presenta com un espai on polemitzar sobre els elements de debat claus en el pensament feminista, amb la finalitat d’avançar per aconseguir posicions més consensuades que afavorisquen la lluita i les conquestes socials en matèria d’igualtat.

L’acte està organitzat per la Unitat d’Igualtat amb la col·laboració del Vicerectorat d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat de la Universitat de València i el suport del Instituto de la Mujer.

Facultat de Filosofia Universitats

Blasco Ibáñez, 30
46010 Valencia