Altres
Lunes 22/5 de 2017
Jardí Botànic
Valencia (Extramurs)
Entrada libre

El Jardí Botànic celebra el Dia Internacional de la Diversitat Biològica el proper 22 de maig amb una jornada de portes obertes. A partir de les 10 h podràs visitar el nostre oasi verd en què, no sols viuen les plantes!

A pesar que cada vegada som més conscients que la diversitat biològica és un bé mundial el nombre d’espècies disminueix a un gran ritme a causa de l’activitat humana. Per lluitar contra aquesta realitat va néixer el Conveni sobre la Diversitat Biològica, el document per a «la conservació de la diversitat biològica, la utilització sostenible dels seus components i la participació justa i equitativa en els beneficis que es deriven de la utilització dels recursos genètics», que ha estat ratificat per 196 països i la redacció del qual hui celebrem.

Però, què és la biodiversitat? Aquesta paraula fa referència a l’àmplia varietat d’éssers vius sobre la Terra que és fruit milers de milions d’anys d’evolució. I és que passejar entre les ombres del Botànic és contactar amb la biodiversitat; arbres, palmeres, aus, gats, insectes, fongs… I no sols espècies sinó també ecosistemes; boscos, aiguamolls, conreus…

Actualment, al Botànic s’hi conreen més de 4.500 espècies diferents, ordenades en 20 col·leccions que podràs visitar lliurement. I no oblides que en la taquilla del Jardí pots adquirir la guia ‘Un bosc de plomes’, amb què descobriràs les 79 espècies d’aus que pots observar entre les nostres branques. No t’ho perdes!

Jardí Botànic Extramurs

Quart, 80
46008 Valencia