Confèrencia-Debat
Lunes 17/5 de 2021   19.00
Youtube La Nau
online (Altres)
Entrada libre

Dilluns 17 de maig, a les 19 hores, el professor emèrit de Sociologia de la Universitat de Cambridge i membre del Jesus College, John B. Thompson, impartirà una conferència en línia sobre la indústria editorial i els seus reptes futurs en el marc del cicle VALÈNCIA THINKS GLOBAL. Imaginem el futur. Després de la conferència, que es desenvoluparà sota el títol ‘Book wars: l’impacte de la revolució digital en la indústria editorial’, Thompson dialogarà amb Juan Pecourt, professor titular de Sociologia de la Universitat de València, en un acte que serà presentat per la directora del Servei de Cultura Universitària, Adela Cortijo, i que es retransmetrà en directe a través del Canal de YouTube del Centre Cultural La Nau: http://www.youtube.com/c/centreculturallanauuv.

En aquesta nova sessió de VALÈNCIA THINKS GLOBAL, cicle organitzat per l’Observatori Cultural de la Universitat de València, el sociòleg John B. Thompson reflexionarà sobre la situació de la indústria del llibre i les profundes transformacions que ha experimentat en les últimes dècades. El llibre imprés en paper ha demostrat ser una forma cultural molt resistent, però la revolució tecnològica ha provocat canvis profunds i generat nous actors que ara exerceixen un poder sense precedents, amb conseqüències importants en l’àmbit més ampli de la informació i la comunicació. En aquest context caracteritzat per l’emergència de nous reptes i oportunitats, els editors tracten de redefinir el seu paper i trobar el seu lloc en l’era digital. Entre altres factors, el professor Thompson pararà atenció en les repercussions provocades en el seu moment per la irrupció del llibre electrònic i el rol que aquest exerceix en l’actualitat, en l’auge de l’autoedició o en l’expansió creixent dels audiollibres, fenòmens ja estesos i normalitzats a partir dels quals realitzarà un diagnòstic de la situació present i de les perspectives de futur de la indústria editorial. Sobre totes aquestes qüestions realitza una anàlisi aprofundida en el seu últim llibre, Book Wars: The digital revolution in publishing, publicat el mes de març passat per la prestigiosa editorial Polity Press.

John B. Thompson és un sociòleg de referència internacional que ha desenvolupat una àmplia obra sobre teoria social, mitjans de comunicació i indústria editorial. Actualment és professor emèrit de Sociologia a la Universitat de Cambridge i membre del Jesus College. En els seus primers treballs va examinar la filosofia de les ciències socials mitjançant estudis comparatius dels escrits de Paul Ricœur i Jürgen Habermas. Posteriorment, va centrar la seua reflexió en la teoria de la cultura, la ideologia i els mitjans de comunicació. En 2001 va rebre el prestigiós Premi Europeu Amalfi de Sociologia i Ciències Socials pel seu llibre Political Scandal: Power and Visibility in the Media Age. Les seues publicacions més recents se centren en les transformacions de la indústria editorial de les últimes dècades i en el futur del llibre en l’era digital.

Youtube La Nau Altres

https://www.youtube.com/c/CentreCulturalLaNauUV
online