1
Exposicions
Jueves 12/4 de 2018   18.30
La Nau
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

La instal·lació al Claustre de La Nau titulada “El joc del color”, mostrarà el tractament del color que fa el pintor valencià Rafael Armengol en les seues obres. Des de 1967, en que va fer alguns del primers quadres treballant la difracció dels colors, basant-se en la visió de la imatge en els mass media, aquesta desestructuració de la llum ha estat un signe d’identitat cabdal de la seua obra.

Isaac Newton fou el primer qui va experimentar amb la llum solar, quan va fer passar un raig de llum per un prisma de vidre. Aquella difracció de la llum fou l’inici d’una apassionant investigació sobre la naturalesa del color. La difracció del prisma de Newton va originar set colors alineats, tal com es veuen a l’arc de sant Martí, i que Newton va anomenar espectre o iris. Això el va portar a definir el fenomen de la refracció, la curvatura o angulació dels diferents colors quan la llum passà a través del cristall. Newton va establir aquest concepte, tan innovador com apassionant: la llum és color.

Posteriorment, tant Thomas Young com James Clerk Maxwell relacionarien la naturalesa dels colors amb la seua longitud d’ona. D’aquesta manera, si es parteix d’una desviació major cap a una altra menor s’observen els següents colors purs: violeta, blau, cian, verd, groc, taronja i roig. Cada color té una longitud d’ona, i es doblega o es refracta en un angle diferent respecte al prisma. Els colors purs són aquells que naixen d’un sol raig de llum blanca homogènia o monocromàtica: els anomenem colors purs perquè si invertim el prisma, els set colors tornen a donar-nos la llum blanca.

La Nau Ciutat Vella

Universitat, 2
46002 Valencia