30. Waves of protest
Confèrencia-Debat
Martes 30/1 de 2018   19.00
La Nau
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

La feminista nord-americana Jo Freeman inaugurarà la programació del 2018 de l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives amb la conferència ‘Waves of protest: social movements and feminism’, dimarts que ve, 30 de gener, al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València. Entre els ponents dels pròxims mesos també hi haurà  l’exministra de cultura Carmen Calvo, la jurista Teresa Freixes i els filòsofs Javier Echevarría i Daniel Innerarity. Totes les conferències, d’entrada lliure, seran a les 19 hores.

Jo Freeman, a més de feminista, és politòloga, escriptora i advocada. A partir dels seus anys d’estudiant a la Universitat de Califòrnia en la dècada de 1960, va estar activament involucrada en el moviment pels drets civils, primer en favor de les persones afroamericanes, i després en nom de les dones. La seua militància en pro dels drets civils a Califòrnia, Alabama i Mississipí la va portar a la presó en alguna ocasió i a ser objectiu dels esquadrons de la mort.

Freeman és una de les primeres organitzadores del moviment d’alliberament de les dones i autora d’importants  articles feministes i sobre moviments socials. Algunes de les seues obres més importants són La tiranía de la falta de estructuras i La feminista académica, que estan traduïdes a diferents idiomes.

La conferència de Jo Freeman, que disposarà d’una traducció simultània, estarà presentada per la catedràtica de la Universitat de València, Capitolina Díaz, especialitzada en sociologia del gènere.

La Nau Ciutat Vella

Universitat, 2
46002 Valencia