Captura de pantalla 2019-02-15 a las 17.33.16
Exposicions
Viernes 22/2 de 2019   20.00
Centre del Carme
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

L’exposició ‘Jesús Madriñán. Mil nits i una nit’ presenta tres sèries fotogràfiques realitzades entre 2011 i 2016 que exploren la construcció de la identitat juvenil contemporània. En les seues imatges, Madriñán retrata joves desconeguts en un ambient distés i social, fruit de les seues incursions nocturnes amb una càmera analògica de gran format al muscle.

‘Good night London’, el projecte inicial de l’artista en un Londres urbà i cosmopolita, es contraposa a la naturalesa rural i emocionalment més pròxima de la seua Galícia natal en ‘Boas noites’. Les recents incursions italianes de ‘Dopo Roma’ suposen un pas més en l’exploració tècnica, cultural i generacional que Madriñán s’ha proposat dur a terme.

Aquesta és la primera vegada que les tres sèries es mostren juntes, subratllant la coherència de la trajectòria de l’artista, així com les diferències i les semblances entre aquestes. Com si es tractara de tres volums d’una mateixa obra, cada fotografia pot entendre’s com un capítol autònom, unit a tots els altres en l’acabat i en la temàtica. L’exposició s’inspira en l’estructura de relats encadenats de ‘Les mil i una nits’ per a proposar un fil narratiu entre les tres sèries, connectant la joventut de Londres, Galícia i Roma i concloent amb l’arribada de l’alba.

Centre del Carme Ciutat Vella

Calle Museu, 2
46003 Valencia