c28e372d-3834-49e8-96a8-b74ac080b80b
Altres
Sábado 29/6 de 2019
Borriana
Borriana (Zona + Alla…)

El Tremenda Fem Fest és un festival que es defineix com feminista, autogestionat, antiautoritari, antiespecista, anticapitalista i en rebel.lia contra el patriarcat i els seus eixos d’opressió. Naix en el 2014 a Castelló per part d’un grup de dones que pretenen donar resposta a la necessitat de creació d’una escena musical i cultural que lluite contra la masculinització dels espais i incloga les dones en ells. Les seues arrels s’enmarquen dintre de la cultura dels Ladyfests, festivals basats en la subcultura Riot Grrrl i en el “fes-ho tu mateixa”.

Un dels objectius del Tremenda es visibilitzar a dones amb actituts i lletres antipatriarcals en els escenaris o els espais d’oci. El Tremenda aposta per grups i artistes locals i nacionals, garantint que, com a mínim, un 50% dels grups de música, tallers i actuacions siguen protagonitzats per dones. Crea, així, una alternativa feminista i amb presència femenina, en la qual es visibilitzen dones, transgèneres i identitats no binàries amb diferents formes d’expressió, en diferents disciplines artístiques.El Tremenda Fem Fest, al ser un esdeveniment totalment autogestionat, s’autofinança mitjançant la creació de concerts (pretremendes) i altres tipus d’activitats i les aportacions de les nostres tremendes. L’equip del Tremenda Fem Fest ha treballat per a què el festival siga assequible per a totes, oferint consumicions a preus populars i la programació a preus responsables. Les assistents valoren quan van a portar segons la seua economia. També hi haurà merchandising i rifa amb varis premis que es sortejaran entre les que hagen comprat.

S’ha treballat moltíssim en assemblees horitzontals en les que totes han pogut aportar les seues idees i inquetuts per tal d’oferir una alternativa al model d’oci imperant en la comarca i en l’estat espanyol. La festa és de totes. Les músiques, les artistes, les voluntàries, les assistents i totes les persones que s’han interessat per nosaltres i la nostra lluita són les vertaderes protagonistes del festival. Per la qual cosa, des de el Tremenda, animem a totes que si volen ballar, ballen. Si volen cantar, canten. Unides en este projecte, es preten donar-li cara al radical silenciament i la invisibilitat que patim. Som moltes i tenim veu. Anem a fer tremolar les ments i els cossos de totes. No existeix punt violeta per qué el Tremenda és un gran espai violeta.

La quarta edició del festival es celebrarà el pròxim 29 de juny a Borriana i tindrà dos localitzacions. Pel matí serà al Casal Popular de Borriana, La Centraleta, i per la vesprada i la nit es localitzarà al Naraniga Platja.

La programació del matí està composta per les següents activitats i actuacions:

11:00 Taller de shibari no mixte, impartit per Lo (València). És necessari inscribir-se. Lo ens introduirà en l’art japonés de l’atadura erótica: a la vegada camí i destí. A través de la teoria i de la pràctica, ens deixem portar per este fort abraç de cordes, en un trance de comunicació emocional cap a nosaltres mateixes i les nostres acompanyants.

11:30 Presentació del fanzine “Gordofòbia, una qüestió de pes”. Presentat per Carme Godino, técnica en integració social i Diplomada en Educació Social, filla del 15M i part de l’equip de Stop Gordofobia.

12.30 Vermutet amb María Lifri. María Lifri es troba encara experimentant i explorant el seu propi estil, pero és una figura emergent de l’escena urbana underground. Ella amenitzarà l’hora del vermut

Durant tot el matí hi haurà una mini fira d’entitats i distris feministes, en la que diverses associacions i organitzacions es presentaran i ficaran a la venda els seus productes i merchandising.

A ambdós espais hi haurà tant dinar i sopar vegà com activitats per als més menuts. Pel matí, Almassora Jove Alternativa organitzarà la zona infantil i per la vesprada el grup Bolimini, compost per una ballarina, una música, una artista plàstica i una teatrera animaran els infants a jugar a barrejar i experimentar posant per davant el procés i no el resultat.

La programació de la vesprada està composta d’una actuació de teatre, 4 actuacions musicals emmarcades dintre del punk i i el riot grrrl i 2 DJS que aposten més pels ritmes electrònics.

17.30 Teatre Las Mamarrachas. “Reflexiones de mujeres al borde del abismo”. El teatre de Las Mamarrachas naix en Granada en 2015 amb Marikilla Muñoz i Irene Fernández: dos artistes amb més de 10 anys de carrera artística en diferents companyies de teatre i circ.

The Muriel Finsters (Barcelona). The Muriel FInsters són un grup que amb els seus MuteDress U87 mutegen la música de merda. Vénen d’una dimensió paral.lela a lluitar contra Punkdemoney i l’imperialisme freqüencial. Sovint mengen croissants.

Estolda (Santutzi, EH). Tres rancies que beuen infusions mentres fan punk. Punk bàsic, mal-tocat i resultó per treure merda de tot, inclús de nosaltres mateixes. Sols ens queda juntar-nos i fer soroll criticó.

Wake up Candela (Madrid). Wake up Candela són un grup riot grrrl que fan música garage/punk amb mescles que van des del nü metal fins al blues. Estan ací per reivindicar que hi haja més dones en l’escena musical; una cultura que parle de nosaltres i de la nostra manera de vore el món. Políticament, transiten entre el feminisme interseccional, el veganisme, l’antiracisme, l’anticapitalisme i l’anticolonialisme.

Satélite (Madrid). Satélite es defineixen de la següent manera: influenciats per Crass Records. Banda sonora per a l’imminent guerra mundial. Delay, chorus i flanger contra el poder.

Tremenda punxadiscos. Encapçala les DJs la DJ resident, DJ Tremenda, amb una gran selecció de temes, els quals ballen entre el funk, el rap, els breaks i el techno per lletges, grosses, peludes, roges, negres, bolleres, grotesques, descarades, brutes, fresques, boges i putes.

DJ SET mila. El festival tancarà amb DJ mila que ens trau quatres dels pilars fonamentals del techno: house, acid, electro i industrial. Li agrada la violència en el beat i els aguts siderals frenètics

Borriana Zona + Alla…

Borriana
12530 Borriana