DAKOTA COMIN_autor Henrik Kaalund
Escénicas
Sábado 28/11 de 2020   12.00
Centre del Carme
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

El cicle de dansa Migrats, que organitza Espai Inestable i el Centre del Carme Cultura Contemporània, celebra aquest any 2020 la seua quarta edició comptant amb les dues seus com a espais de representació. Del 14 al 29 de novembre podran veure’s 27 peces de dansa de coreògrafs i coreògrafes, en la seua majoria valencians, que responen a l’etiqueta de migrats. Com cada any Espai Inestable fa una clara aposta per la dansa i dins d’una programació expandida de quasi dos mesos, amb companyies de dins i fora de la Comunitat, presenta un dels seus cicles més esperats, en col·laboració amb el Centre del Carme: un cicle viu, ple de llibertats, d’investigació i de primeres oportunitats. Malgrat la situació actual causada per la pandèmia del COVID19, el projecte Inestable i el Centre del Carme mantenen el seu pols ferm i continúen apostant per les arts en moviment. En els seus inicis, el cicle va nàixer amb la idea de recuperar al talent migrat, aquell que havia marxat a desenvolupar-se professionalment a altres punts del planeta i ara tenia l’oportunitat de tornar per a mostrar el seu treball a casa. La idea original va anar transformant-se al llarg de les tres primeres edicions per a donar pas també a artistes emergents de la dansa contemporània que no havien tingut encara l’oportunitat de mostrar el seu treball en els escenaris de la seua ciutat, aquells que eren susceptibles de migrar en els pròxims anys. Una combinació que hui dia resumeix perfectament el caràcter de Migrats: propostes personals en un format mitjà que promou la investigació, i el diàleg entre allò emergent i allò establit, entre la dansa europea i internacional i la local.

JULIA IRANGO
Nadie morirá después de mí
Hi ha un “gestobjecte” on naix i mor tota una persona. Un sol “gestobjecte” serveix per a tornar. Joc amb la memòria com eixe lloc estrany que embulla allò individual amb allò col·lectiu, el fet amb el desitjat. Ancoratge, perfa. Primes línies separant enormes llacunes. Ancoratge. Va, va, va.

JAVIER HEDROSA
QUÈ HEM FET ELS ÚLTIMS ANYS PER A OBLIDAR-HO TOT
El cos és un arxiu de memòries, de tècniques, de maneres de fer, cos i arxiu són dos elements indissociables. És un arxiu de sabers i de coneixement, en ell acumulem qualsevol experiència, sense importar l’àmbit o la disciplina: totes són experiències (in)corporeizadas, per consegüent, arxivades en el nostre cos. Aquest projecte pretén realitzar una cartografia oberta de les peces presentades en les anteriors edicions de Migrats (en breu) a partir de la memòria del públic i de la nostra pròpia memòria. Va començar fa només tres anys, però què recordem les espectadores i espectadors de tot això?

JULIA ZAC
Battleground
Dos usuàries s’enfronten en una batalla virtual. Mitjançant un protocol d’entrada al joc, una de les usuàries es prepara per a una victòria amb la intenció de guanyar sense rebre cap colp.
En aquesta simulació, ha d’utilitzar les seues habilitats especials, codis i comandos de moviment per a aconseguir el triomf sobre l’altra.

TINA FORÉS
Yo la Luna, tú el Sol
Mentre jo gire al voltant de les coses terrenals, tu continues brillant, passe el que passe; il·luminant la meua foscor.
“I have not come here alone
I carry my people in my bones
I have not come here alone
If you listen, you can hear them in my soul”
Peace Poets – I have not come here alone –

Centre del Carme Ciutat Vella

Calle Museu, 2
46003 Valencia