DAKOTA COMIN_autor Henrik Kaalund
Escénicas
Sábado 21/11 de 2020   19.00
Espacio Inestable
Valencia (Ciutat Vella)
9/11€

El cicle de dansa Migrats, que organitza Espai Inestable i el Centre del Carme Cultura Contemporània, celebra aquest any 2020 la seua quarta edició comptant amb les dues seus com a espais de representació. Del 14 al 29 de novembre podran veure’s 27 peces de dansa de coreògrafs i coreògrafes, en la seua majoria valencians, que responen a l’etiqueta de migrats. Com cada any Espai Inestable fa una clara aposta per la dansa i dins d’una programació expandida de quasi dos mesos, amb companyies de dins i fora de la Comunitat, presenta un dels seus cicles més esperats, en col·laboració amb el Centre del Carme: un cicle viu, ple de llibertats, d’investigació i de primeres oportunitats. Malgrat la situació actual causada per la pandèmia del COVID19, el projecte Inestable i el Centre del Carme mantenen el seu pols ferm i continúen apostant per les arts en moviment. En els seus inicis, el cicle va nàixer amb la idea de recuperar al talent migrat, aquell que havia marxat a desenvolupar-se professionalment a altres punts del planeta i ara tenia l’oportunitat de tornar per a mostrar el seu treball a casa. La idea original va anar transformant-se al llarg de les tres primeres edicions per a donar pas també a artistes emergents de la dansa contemporània que no havien tingut encara l’oportunitat de mostrar el seu treball en els escenaris de la seua ciutat, aquells que eren susceptibles de migrar en els pròxims anys. Una combinació que hui dia resumeix perfectament el caràcter de Migrats: propostes personals en un format mitjà que promou la investigació, i el diàleg entre allò emergent i allò establit, entre la dansa europea i internacional i la local.

COL·LECTIU TAL VEGADA
INVENTARI
“ La forma perfecta de mi nueva cabeza era una putada. Porque la uniformidad, la homogeneidad, la formalización no molan. A mí me gustaba la deformidad. La deformidad de mis bultos, bultos con profundidad. Profundidad para introducirse al espacio, para amoldarme la coleta a la cabeza, para amoldarme al espacio. Para verme mejor, más deformada, menos construida, más accidentada. Tiene la caída la torpeza necesaria para poner las manos”.

SARA BLASCO
Smartphone #4 „you’d better shut up before I shoot you down“
És una actuació en solitari que tracta de l’ús diari de l‘smartphone i el seu paper en les nostres vides. Com influeixen les emoticones en el nostre estat d’ànim, en el nostre comportament? Com depenem dels comentaris i aplaudiments dels altres? L’espectacle de dansa utilitza escenes surrealistes, alegres i poètiques per a explorar la relació amb l’objectiu que les dones troben o porten amb elles cada dia.
Aquesta peça forma part de “FEMALE UTILITIES # 1-5” en cooperació amb la Companyia WEHR51 de Colònia, Alemanya.
Duració: 10 min

NATALIA D’ANNUNZIO & LINN JOHANSSON
ORIGEN
Dues dones que parteixen de dos punts del món quasi oposats comparteixen, entre altres coses, un idioma comú, el moviment. Des d’eixe territori difuminen les fronteres, les diferències culturals, les línies polítiques i tracen un solc que naix d’aquell moviment genuí, primogènit, que va ser traslladar el seu origen.

ELVIRA MADRIGAL
Aleshores vaig deixar de parlar
Planetes redons i ovalats, volen començar a articular paraules, volen fer-ho trencant a les roques, rebregar-les de la mateixa manera que aquell paper blanc que he intentat omplir d’idees, arrugat i habitant de la paperera. És un rebuig, és el so de l’enuig. Què pensar mentre orbite? Som els cossos que altres creuen intocables i que naveguen rugint en l’espai universal.

Espacio Inestable Ciutat Vella

Aparisi i Guijarro, 7
46003 Valencia