DAKOTA COMIN_autor Henrik Kaalund
Escénicas
Domingo 29/11 de 2020   19.00
Espacio Inestable
Valencia (Ciutat Vella)
9/11€

El cicle de dansa Migrats, que organitza Espai Inestable i el Centre del Carme Cultura Contemporània, celebra aquest any 2020 la seua quarta edició comptant amb les dues seus com a espais de representació. Del 14 al 29 de novembre podran veure’s 27 peces de dansa de coreògrafs i coreògrafes, en la seua majoria valencians, que responen a l’etiqueta de migrats. Com cada any Espai Inestable fa una clara aposta per la dansa i dins d’una programació expandida de quasi dos mesos, amb companyies de dins i fora de la Comunitat, presenta un dels seus cicles més esperats, en col·laboració amb el Centre del Carme: un cicle viu, ple de llibertats, d’investigació i de primeres oportunitats. Malgrat la situació actual causada per la pandèmia del COVID19, el projecte Inestable i el Centre del Carme mantenen el seu pols ferm i continúen apostant per les arts en moviment. En els seus inicis, el cicle va nàixer amb la idea de recuperar al talent migrat, aquell que havia marxat a desenvolupar-se professionalment a altres punts del planeta i ara tenia l’oportunitat de tornar per a mostrar el seu treball a casa. La idea original va anar transformant-se al llarg de les tres primeres edicions per a donar pas també a artistes emergents de la dansa contemporània que no havien tingut encara l’oportunitat de mostrar el seu treball en els escenaris de la seua ciutat, aquells que eren susceptibles de migrar en els pròxims anys. Una combinació que hui dia resumeix perfectament el caràcter de Migrats: propostes personals en un format mitjà que promou la investigació, i el diàleg entre allò emergent i allò establit, entre la dansa europea i internacional i la local.

LA BASAL
QUIRAL -1,5m-
“Dos cossos units i a soles un color que prediu perill. Estem preparats per a veure dos cossos compartint espai i temps de nou?”
Quiral -1,5m- és una proposta coreogràfica que cerca diferents identitats dins d’un mateix ésser. Com seria conviure amb elles, com seria descobrir que el que semblava idèntic i afí a tu, pot arribar a convertir-se en el teu major adversari. D’aquesta manera, dos cossos construeixen una sòlida unitat, comparteixen espai i temps i s’uneixen a través de les mans, la “zona roja”, fet al que l’ull s’ha desacostumat en aquesta nova normalitat.

DAKOTA COMÍN
VOLVER
“…el hecho de haber estado en casa y haber regresado de allí, permite que una mujer pueda rechazar con más eficacia una cultura agresiva”
Mujeres que corren con lobos, C. Pinkola Estés, ed. 1992.
VOLVER és un viatge que comença des del cos, i va a un lloc desvinculat de la memòria. Un lloc abans de la memòria, que torna del futur, del passat, que torna de tu, d’ells… d’un lloc que vaig habitar ahir o habitaré demà, que torna del que sentiré en acabar la performance i de les estructures que nosaltres mateixos hem construït.

MIGRO DANZA
(Cap. I) IMPOLITICO
La nostra proposta és una trobada absurda de quatre dements.
(Cap. I) IMPOLITICO trasllada a un reflex irònic de la societat, dins d’escenes que ens mostren una Espanya vulnerable, alternativa i grotesca dins d’una atmosfera festiva. Som les boges que recorden la “Ruta del Bakalao” i “supervivents” d’una pandèmia.
– Brindem!

Espacio Inestable Ciutat Vella

Aparisi i Guijarro, 7
46003 Valencia