taller_isabel
Tallers | Menuts
Domingo 10/11 de 2019   11.30
MuVIM
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

Isabel Ferrer Giner (Castelló de la Plana, 1736 – 1793) va ser una filàntropa i aristòcrata que va dedicar el seu patrimoni personal a fundar la Casa de la Enseñanza de Castelló, una llar i escola gratuïta que va arribar a albergar a 220 xiquetes de famílies humils.

En el segle XVIII van començar a sentir-se veus d’intel·lectuals que defensaven l’educació de les dones, context en el qual sorgeixen aquest tipus d’institucions, la importància de les quals radica a donar possibilitats educatives a un sexe històricament marginat, no solament dels cercles intel·lectuals sinó, en general, de la vida pública.

En el taller es coneixerà la vida d’Isabel Ferrer, així com les d’altres dones valencianes de diferents èpoques que, si bé van destacar en àmbits molt diversos, han quedat oblidades per la història.

«Isabel Ferrer i altres dones il·lustres valencianes» forma part de les activitats programades dins del projecte «Nostres i il·lustres» que el MuVIM enceta aquesta tardor amb l’objectiu de difondre la figura de diversos il·lustrats valencians no massa coneguts per la societat.

MuVIM Ciutat Vella

Quevedo, 10
46001 Valencia