Captura de pantalla 2017-07-04 a las 11.00.36
Altres
Sábado 8/7 de 2017   20.00
Mercado de Rojas Clemente
Valencia (Extramurs)
Entrada libre

Aquest juliol es podran veure els resultats del projecte d’intervenció amb art urbà del murs exteriors del Mercat Rojas Clemente, el Mercat del Botànic, ideat per Distrito 008 i possible gràcies a la col·laboració amb l’actual govern de l’Ajuntament de València, els artistes del col·lectiu XLF i la voluntat de la junta directiva del comerciants del Mercat. El desenvolupament d’aquest projecte es durà a terme a partir d’accions participatives encetades este mes de maig.

El projecte sorgeix en la línia d’acció de Distrito 008, una iniciativa nascuda l’any 2014 amb la voluntat de regenerar la vida cultural i social del districte amb codi postal 46008 de la ciutat de València, el districte d’Extramurs. Concentrat sobretot en la realització del festival Distrito 008 que se celebra anualment cap al mes d’abril, el col·lectiu ha arribat ara a un acord amb l’Ajuntament de València i els comerciants del Mercat Rojas Clemente per tal de decorar els murs exteriors del que va ser, el 1960, el primer mercat de construcció moderna de la ciutat.

El resultat del projecte es vertebrarà mitjançant un procés participatiu que comptarà amb tallers entre els artistes i diferents agents del barri per tal de definir uns dissenys acordes a l’espai, que se tindran lloc entre els dies 26 de maig i el 9 de juny.A partir d’aquests s’obrirà el termini per a un votació popular, des del 17 fins el 19 de juny, que concloga quin disseny volen els comerciats, la ciutadania i les associacions del barri, per al que es considera un dels seus edificis més emblemàtics.

Artistes com Julieta, Hope o Deih del col·lectiu XLF, amb anys d’experiència i presència en els murs de la ciutat, seran els encarregats d’extraure i vehicular les idees de la comunitat i de plasmar- les en les parets de l’edifici. Es compta també amb el patrocini de l’empresa valenciana Fermax, líder en el mercat estatal en videoporters; i les tasques del col·lectiu Punxa Gestió Cultural. A més, el Mercat també comptarà amb una decoració interior que acompanyarà a la finalització del procés gràcies als alumnes de l’Escola d’Art i Disseny Barreira.

Després de la tria del disseny i el desenvolupament del treball, el dia 8 de juliol tindrà lloc un esdeveniment de caire festiu de presentació del resultat en què la tant l’exterior i l’interior del

Mercat mostraran al barri i al conjunt de la ciutat un canvi d’imatge que tindrà l’art urbà com a protagonista, convertint-se el Mercat de Rojas Clemente en el primer mercat d’aquestes característiques de València.

PROGRAMA

TALLERS PARTICIPATIUS

Divendres 26 de maig (14:30h) – Taller per als inquilins de les parades del Mercat. Divendres 2 de juny (19:30h) – Taller participatiu per als veïns i veïnes del barri, clients del

mercat i públic en general.
Divendres 9 de juny (19:30h) –Taller per a les associacions, falles i agents del barri.

* Tots els tallers es realitzaran a l’interior del Mercat.

PRESENTACIÓ D’ESBOSSOS DEL DISSENY

Dissabte 17 de juny a les 12h presentació dels esbossos per a la votació popular. Votació popular oberta des del 17 de juny fins al 29 de juny.

REALITZACIÓ DE L’OBRA

El treball dels artistes començarà dilluns 3 de juliol i durarà fins dissabte 8 de juliol.

FESTA DE PRESENTACIÓ

Dissabte 8 de juliol:
20:00h – Convocatòria

20:30h – Presentació del projecte
21:00h – Obertura portes del Mercat i recorregut pel mural 22.00h – Concert de “Son d ́Ací” en la plaça Rojas Clemente. 23:30h – Fi

Mercado de Rojas Clemente Extramurs

Plaza de Rojas Clemente
46008 Valencia