Altres
Sábado 2/6 de 2018   10.00
Jardí Botànic
Valencia (Extramurs)
Entrada libre

LLOC: Jardí exterior del Botànic
HORARI: de 10 a 16h
INSCRIPCIÓ: La participació i inscripció són gratuïtes. El termini d’inscripció s’iniciarà el dia següent a l’anunci de la convocatòria i conclourà el 30 de maig a les 12 hores. La inscripció es realitzarà mitjançant el formulari disponible en aquesta pàgina web. Cada persona inscrita ha d’esperar la confirmació per correu electrònic per considerar la inscripció efectiva (els inscrits al llarg de les vacances de Pasqua rebran resposta a partir del 10 d’abril). No s’admetran inscripcions fora de termini. L’absència de dades o la seua inexactitud pot suposar l’exclusió de l’obra.
MÉS INFORMACIÓ: Podeu contactar amb el Jardí Botànic al 96 315 68 16 i en cicbotanic@v.es

DESCRIPCIÓ

Al carrer es respira primavera i el Botànic no pot més de ganes d’acollir una nova edició del concurs de pintura i narrativa ràpides a l’aire lliure Inspirats pel Botànic i els tallers que l’acompanyen. És ja el tercer any que acollim al mes de maig aquesta activitat en què el traç dels pinzells, les línies dels llapis, la força dels colors així com la cadència de les paraules i l’abast de les metàfores troben el seu lloc exacte. Perseguim un objectiu màgic, de tan senzill: que les persones que ho desitgen dediquen un breu instant de la seua vida per a deixar-se InsPirar per tot el que el Botànic pot oferir.

El dissabte 2 de juny és la data escollida per a aquesta jornada creativa. Un dia en què els participants, a més de poder passar un dia fabulós en companyia o en solitari, hauran de deixar-se seduir pel Botànic per descobrir, al final del dia, qui són els InsPirats triats pel nostre jurat. A més, amb una selecció de les obres presentades es farà una exposició a la Sala Hort de Tramoieres.

El concurs compta amb dues modalitats: pintura i narrativa. En la modalitat de pintura, la temàtica estarà centrada en el Jardí Botànic i serà vàlid qualsevol aspecte relacionat: arbrat, paisatge, passejos, racons, vistes… La tècnica és lliure. Els participants han d’aportar el seu cavallet i un suport rígid per a executar l’obra (a més de tot el que el material que consideren segons la tècnica escollida), i podran triar l’espai, racó, planta o col·lecció que els semble més suggerent i posar-se mans a la pintura.

Pel que fa a la temàtica de la modalitat de narrativa, a més de girar al voltant del Botànic, el dia del concurs es faran públiques tres paraules que hauran de ser incloses als relats de les persones participants. Tindran al seu abast una zona de biblioteca per consultar llibres relacionats amb el Jardí i la botànica i també rebran una breu xarrada per conèixer la història i col·leccions del Botànic. Eixos seran els elements inicials amb què començar a treballar un text manuscrit de temàtica lliure però que haurà de contindre l’essència del Jardí. Així que tota persona amb inquietuds artístiques i narratives està convidada a passar un dia al Botànic participant d’aquest concurs en la modalitat de pintura o de narrativa a l’hora que podrà gaudir de l’ambient i les col·leccions del Jardí.

Si t’interessa la proposta, no ho dubtes i emplena el formulari d’inscripció per apuntar-te a Inspirats pel Botànic. La participació en l’activitat és completament gratuïta. La celebració d’aquest concurs de pintura i narrativa ràpides es complementa amb la realització de tres tallers de creació artística: un taller d’escriptura creativa breu amb Nacho Meseguer (dies 18 i 19 de maig), un taller d’il·lustració botànica amb aquarel·la amb Alicia Malesani (12 i 19 de maig) i un taller de dibuix dirigit al públic infantil impartit per Maria García (27 de maig).

Jardí Botànic Extramurs

Quart, 80
46008 Valencia