agenda_1793
Tallers
Lunes 15/2 de 2021   16.00
Jardí Botànic
Valencia (Extramurs)
65€

CURS TEÒRIC-PRÀCTIC
DIES: 15, 17, 22 i 24 de febrer i 1 de març de 2021
PRIMER DIA DE MATRÍCULA: 7 de gener
SESSIONS: dilluns i dimecres
PROFESSORA: Olga Ibáñez, biòloga. Gabinet de Didàctica delJardíBotànic
LLOC: laboratori docent (planta baixa, esquerra)
HORARI: de 16 h a 19 h
PREU: 65 €
DIRIGIT A: qualsevol tipus de públic que desitge iniciar-se al món de la jardineria. Pensat tant per a jardins com a per a balconades.
Pots regalar aquest curs a través de la campanya #RegalaCursos

DESCRIPCIÓ
El teu jardí està fora de control? La balconada plena de flors del teuveïnatés més bonica que la teua?T’has cansat deque les plantes duren menys que un sospir? El Botànic t’anima a participar d’aquest curs d’iniciació al món de la jardineria amb el Gabinet de Didàctica del Jardí.
Cinc sessions amb pràctiques diàries per a aficionar-te a les plantes on farem planters i esqueixos, estudiarem les cures bàsiques i les necessitats de les nostres plantes, aprendrem de jardineria ecològica i fabricarem els nostres propis preparats per lluitar contra les temudes plagues. I tot això en un dels Jardins més bonics de València, el Botànic.
Converteix-te en un autèntic jardinero jardinerai presumeix, per fi, d’unes plantes sanes i boniques!

INFORMACIÓ I INSCRIPCIÓ
Davant qualsevol dubte o per a ampliar la informació sobre el curs podeu posar-vos en contacte amb el Gabinet de didàctica en el Tel. 963156818.
Cal reservar places, només a partir del primer dia de matrícula, mitjançant el formularid’inscripció d´aquesta secció, telefonant al número 96 315 68 16, de dilluns a divendres de 9 a 14 h, o per correu electrònic a cicbotanic@uv.es indicant el teu nom, cognoms, NIF i telèfon de contacte.
Una vegada vos confirmem la plaça, heu de fer el pagament a qualsevol oficina de Bankia, al número de compte ES71 2038-9651-69-6000157596. El justificant cal fer-lo arribar al Jardípercorreu electrònic (cicbotanic@uv.es) o en persona (a la recepció).

PROGRAMA DEL CURS
• 1ª SESSIÓ – EL SÒL: què és, com es forma, que tipus de sòl tenim i quin és el més adequat per a les diferents plantes. També veurem com és la seua estructura i com reconèixer les diferents textures. Realitzarem unes senzilles pràctiques que ens ajudaran a comprendre els diferents tipus de substrats que podem trobar al mercat.
• 2ª SESSIÓ – JARDINERIA ECOLÒGICA: parlarem d´aquest tipus de jardineria sostenible i de la seua importància, i també de quines són les plantes més adequades per al nostre clima, de les seues cures i de com gestionar millor els recursos que necessiten, fent un especial esment al món de la xerojardineria. Durant la part pràctica aprendrem a conrear les plantes crasses i elaborarem una composició en un recipient.
• 3ª I 4ª SESSIÓ – PROPAGACIÓ: Aprendrem les diferents tècniques per a multiplicar i conrear les nostres plantes a través de llavors, esqueixos, amurgonaments, etc, a través d´unes sessions majoritàriament pràctiques on farem planters, repicats i esqueixat de plantes aromàtiques.
• 5ª SESSIÓ – SANITAT VEGETAL ECOLÒGICA: quins són els seus principis bàsics, com detectar les principals plagues que ataquen a les nostres plantes i com combatre-les amb remeis ecològics, senzills i econòmics. Com a pràctica realitzarem alguns preparats ecològics casolans de caràcter bàsic i amb molt poc cost.

Jardí Botànic Extramurs

Quart, 80
46008 Valencia