29. Ingovernables
Escénicas
Sábado 30/11 de 2019   20.00
La Rambleta
Valencia (Jesús)
10€

Ingovernables és un recorregut pels diferents espais quotidians que conformen una de les problemàtiques més importants generades a partir de la crisi global de 2008. La pròpia caiguda del mercat immobiliari va donar peu a una nova fase del capitalisme financer, centrat una vegada més enun dret bàsic de les persones: l’habitatge. Però les normes han canviat. I amb això s’ha expandit un fenomen, que encara que ja existia, ara s’ha tornat més voraç i agressiu: la destrucció del territori. I la transformació del mateix sobre la base del seu rendiment econòmic: turistificació, gentrificació, expulsió de veïns i veïnes de les seves cases i barris, i sacrifici de paratges naturals i rurals sota la piconadora del fals ídol: el progrés. És a dir, la rendibilitat. El negoci.

A través de textos àcids es creen situacions hilarants, que simplement retorcen l’osca de cinisme que impera en el mercat. A través del moviment i la dansa política es representen els fluxos de persones que perden el seu mitjà de vida, el seu habitatge i la seva dignitat. La precarització narrada a través dels ulls de les quals la sofreixen, i també a través dels ulls dels qui obtenen beneficis a la seva costa. A la nostra costa. Perquè tot aquest sistema neoliberal és una gran comèdia, en la qual uns riuen, i unes altres aplaudim des del galliner. Aquesta obra arriba per a dir: Atents! Us tenim calats. Sabem qui sou, i com funcioneu. I per a posar seriosos dubtes sobre la taula. Qüestionar-nos el perquè, i saber-nos que som moltes, que potser en el fons no estan tan segurs sobre les seves torres d’ivori. Només potser. Per a plantejar-nos que potser, i només potser, encara tenim les forces per a donar guerra.

Embolicada en el ritme trepidant de trompetes, sintetitzadors i sons d’excavadora, la música en directe trepa l’espai escènic. Set intèrprets en escena defensant les paraules i els gestos que acompanyen al moviment (sant i senya d’Atirohecho). Un homenatge a les que han lluitat per defensar el territori, l’horta, el dret a viure en pau. I a les que han perdut. A les que estan per venir, i que ja arriben. I en l’esperança que en un món sense pla B, trobem sortides a la devastació depredadora del capital.

Dedicat a totes les veïnes que lluiten per defensar el territori i protegir l’habitatge.

La Rambleta Jesús

Pio IX, s/n
46017 Valencia