Presentació de llibre
Lunes 6/11 de 2017   19.00
La Nau
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València acollirà el pròxim dilluns, dia 6 de novembre, a les 19 hores, la presentació del llibre ‘A la paz sólo por la verdad. Informe del Tribunal Internacional para la Aplicación de la Justicia Restaurativa en El Salvador 2009-2016’. Aquest acte s’emmarca dins de la programació de Fòrum de Debats del Vicerectorat de Cultura i Igualtat.

La presentació comptarà amb la participació de José María Tomás i Tio, magistrat i president del Tribunal Internacional de El Salvador 2009-2017; Andreu Oliva, rector de la Universidad Centroamericana José Simeón Cañas; i José Ramón Juániz Maya, advocat i autor del llibre. L’entrada serà gratuïta, amb aforament limitat.

Aquesta obra analitza l’experiència del Tribunal Internacional per a l’Aplicació de la Justícia Restaurativa en El Salvador en els seus primers huit anys (2009-2016), i és la resposta de la Universidad Centroamericana i de tots els que han col·laborat en aquest projecte, a un compromís amb el dolor i la veritat de les víctimes de greus violacions dels drets humans, crims contra la humanitat, crims de guerra i genocidi, patits abans i durant el conflicte armat (1980-1992). Aquest llibre posa nom i cara a la veritat de les víctimes, i es recull el relat complet de tots els testimonis abocats davant del Tribunal d’El Salvador.

‘A la paz sólo por la verdad’ constitueix també un Informe jurídic contra la impunitat que denuncia els patrons de violència dels agents de l’Estat salvadorenc abans i durant el conflicte armat. A més, denuncia la concurrència en aquesta pràctica violenta del tipus tridimensional de crims contra la humanitat i de guerra, associats al delicte de genocidi, qualificable en atenció al sexe i l’edat de la majoria de les víctimes, com infanticida i feminicidi, quan ser dona o ser xiquet o xiqueta, es concep com un enemic que no dispara amb armes, però amenaça amb la seua reproducció.

La Nau Ciutat Vella

Universitat, 2
46002 Valencia