Altres
Jueves 26/1 de 2017   19.30
Centre del Carme
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, inaugura demà dijous, la Sala Carlos Pérez en el Centre del Carme, en un acte d’homenatge al pedagog valencià al què també assistiran el director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont, la directora general de Cultura, Carmen Amoraga, a més de familiars i amics.
Durant l’acte es projectarà un audiovisual amb imatges i entrevistes al mateix Carlos Pérez que han sigut recuperades per l’Institut Valencià de Cultura, a més de la intervenció de diferents personalitats de l’àmbit cultural que van conéixer a l’homenatjat. L’acte contarà a més amb l’actuació del Grup Instrumental de València.
Carlos Pérez és un referent imprescindible del panorama artístic valencià, que va dedicar la seua trajectòria professional a què València deixara de ser el que ell va denominar “la capital de la Terra de la Modernitat Impossible”.
Va ser conservador de l’IVAM i del Museu Reina Sofía de Madrid, i va dirigir el programa expositiu del MUVIM. Reconegut internacionalment, en 2004 el president de la República de Xile li va conferir l’Orde de Bernardo O’Higgins en grau de comanador; en 2011 va rebre la medalla d’honor del Ministeri de Relacions Exteriors txec, i en 2012, l’Ambaixada de França li va imposar la insígnia de Caballero de l’Orde de les Arts i les Lletres.
Les seues iniciatives en el camp de l’ensenyança artística continuen sent pioneres.

Centre del Carme Ciutat Vella

Calle Museu, 2
46003 Valencia