Captura de pantalla 2021-03-10 a las 16.53.51
Exposicions
Del jue 11/3 al dom 17/10 de 2021
IVAM
Valencia (Ciutat Vella)
6€

“Imaginaris mecànics i tècnics” reunirà artistes de la col·lecció de l’IVAM interessats a dissenyar i construir mecanismes, però també a crear imaginaris que reflectisquen l’esperit de la cultura industrial i científica que els envolta, com ara Alexander Calder, Marcel Duchamp, Lászó Peri, Man Ray, Moholy–Nagy, Boris Ignatovich, Germaine Krull o Gustav Klucis.

Així mateix, es mostraran obres de “tecnòlegs visionaris” com Gilberto Zorio o d’aquells que, utilitzant materials i tècniques extretes de la manufactura industrial, reflexionen sobre l’esperit, el temps, el cos i la memòria com és el cas de Maribel Doménech o Gary Hill.

S’inclouran també creadors que defensen el diàleg entre la ciència i l’art com Yturralde, Alfaro, Sempere, José Luis Alexanco, Elena Asins o Soledad Sevilla, o narradors conceptuals que, com Thomas Ruff, investiguen sobre la percepció de les imatges a través del mitjà fotogràfic, utilitzant la iconografia mecànica com a tema bàsic. Així mateix es prestarà especial atenció a la qüestió del treball i la seua relació amb la màquina, incloent obres d’artistes contemporànies, com Inmaculada Salinas, que treballen des dels feminismes.

A més, acompanyant aquesta exposició, la sala de la Biblioteca de l’IVAM mostrarà una revisió dels moviments de l’abstracció geomètrica nascuts en els anys seixanta en el nostre territori. L’exposició presentarà documents originals i quaderns d’artistes procedents dels fons documental del museu, que formaran un recorregut entorn a la Primera Exposición de Arte Normativo, el grup Antes del Arte i l’equip format en el Centro de Cálculo de la Universidad Complutense de Madrid.

IVAM Ciutat Vella

Calle Guillem de Castro, 118
46003 Valencia