agenda_1418
Exposicions
Del jue 7/12 de 2017 al dom 7/1 de 2018
Jardí Botànic
Valencia (Extramurs)

Torna al Botànic ILLUSTRACIENCIA, una mostra dedicada a la cinquena edició d’aquest certamen de dibuix científic i naturalístic organitzat per l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) amb la col·laboració de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) – Miniteri d’Economia, Industria i Competitivitat.

I és que, encara que ja han passat més de 30.000 anys des que es van crear les primeres pintures rupestres, és evident que el dibuix i les il·lustracions segueixen sent una eina bàsica per a la divulgació del coneixement. Per això, conscient del paper transcendental jugat per la il·lustració al llarg de la història, Illustraciencia es posiciona com a una plataforma internacional per a donar visibilitat als professionals que contribueixen a acostar la ciència i la natura a la societat mitjançant aquesta disciplina.

D’entre les més de quatre-centes propostes rebudes enguany, quaranta han estat seleccionades para formar part d’aquesta mostra itinerant que podreu visitar al Botànic fins al 7 de gener. Magnífics detalls de fauna i flora representats per il·lustradors de tot el món, on destaquem l’obra Garoupas do Mediterrâneo (Meros del Mediterráneo) de Pedro Salgado (Portugal) tant pel seu valor científic com pel seu rigor, tècnica i caràcter divulgatiu. Composició que s’ha emportat el primer premi representant quatre espècies de serranids, una família de peixos marins que habiten en aigües tropicals, subtropicals i temperades, d’hàbits bentònics, sedentaris i solitaris, i amb padrons de pigmentació molt vius, complexos i diferenciats

A més, s’han atorgat tres mencions especials a les il·lustracions Pico de la urraca, la herramienta más versátil i Rhynchophorus ferrugineus, dels espanyols  Ángel Ramón Moya i Juanjo Ramos, respectivament, i Salvator merianae de l’argentina Vanesa Gaido. Pel que fa al premi del públic, ha estat per a Alzando el vuelo del xilè Camilo Maldonado, i el seu exemplar mascle de picaflor cordillerano (Oreotrochilus leucopleurus), una espècie de colibrí caracteritzat per l’intens color verd del plomatge del seu coll. Un tret que, sens dubte, ha aconseguit captar l’atenció dels votants.

Una mostra per visitar aquestes vacances de Nadal que a més comptarà amb una intervenció artística de Benjamín de Andrés Cuesta, inspirada en els paisatge tardorenc del Jardí, i amb una zona interactiva per a que grans i menuts s’animen a dibuixar algun element vegetal. Us esperem!

Jardí Botànic Extramurs

Quart, 80
46008 Valencia