Captura de pantalla 2021-09-01 a las 16.48.29
Escénicas
Viernes 10/9 de 2021   19.00
Pl. Napolis i Sicilia
Valencia (Ciutat Vella)

Espai Inestable inaugura la seua programació per a la temporada 2021-2022 amb la tercera edició del cicle Migrats Circ. El cicle de circ i arts escèniques de carrer torna a prendre la Plaça Nàpols i Sicília com a escenari per al públic de Ciutat Vella del 7 al 12 de setembre.

7 companyies de dins i fora de la Comunitat Valenciana posaran en peus els seus espectacles de dimarts a diumenge per a donar el tret d’eixida de la dinovena temporada de la sala d’arts escèniques. El projecte Inestable aposta per aquesta fórmula per tercer any consecutiu, traient la seua programació al carrer per a donar la benvinguda a grans i menuts i enfortir així el seu vincle amb el barri de Ciutat Vella.

Serà la companyia valenciana Fil d’Arena qui done inici al cicle el dimarts 7 de setembre amb el seu espectacle Sénia. En aquesta peça de dansa de carrer, sorgida en plena pandèmia, la companyia fa una reflexió sobre “la inèrcia del moviment i la necessitat de parar en un sistema mecànic i sobre-productiu que no ens permet fer-lo”.

El dimecres 8 i dijous 9 de setembre podrà veure’s el treball de companyies Cia Caí i La Pequeña Victoria Cen, que participaran en el cicle després de la seua setmana residencia de creació a Enguera dins del programa (2+2)², organitzat per BenAmil i Espai Inestable. La Cía Caí, formada per Sabrina Catalán i Elia Pérez, totes dues residents a Madrid, portarà la seua última peça, Masa Madre, un espectacle que empra el circ com a mitjà de comunicació i expressió per a parlar de les seues experiències personals. Per part seua, La Pequeña Victoria Cen, companyia lleonesa composta per Pablo Parra i Miguel Barreto, estrenaran l’espectacle Alter, on combinen tècniques de malabars, clown i acrobàcies.

Durant les jornades del divendres i dissabte veurem les actuacions dels francesos Diàmetro 13 amb Fragile, que gira en torn a la fragilitat i l’equilibri amb música en directe; Rebeca Pérez (Rebe al Rebés) i la seua tècnica multicorda en l’espectacle MAR; i Abraham Arzate, que aportarà el punt de comèdia amb el seu personatge de lluita lliure en la peça Auch!!!

Com a colofó al cicle, la companyia DelsAltres mostrarà un fragment de la seua última peça, Bürstner Club, que s’estrenarà oficialment la següent setmana a València. La peça, que ha comptat amb el suport d’Espai Inestable a través de Graners de Creació, és una exhibició de circ, teatre i música a l’alba d’una nit estrellada. Combina múltiples disciplines circenses com els straps, malabars o corda llisa amb la música en viu, l’òpera i el teatre.

Espai Inestable ha tornat a comptar per a aquesta tercera edició amb l’assessorament de César García del Festival Valencirc a l’hora de comissariar les companyies que componen el cicle. Consolida així la seua aposta pel circ dins de la seua programació, que continuarà el mes de setembre amb el suport a la companyia DelsAltres i la programació de l’espectacle Tramvia Nº12, de la Finestra Nou Circ, dins del Festival Russafa Escènica.

L’horari d’inici de les funcions serà a les 19:00h, de dimarts a diumenge, amb accés lliure i aforament controlat dins del recinte de la plaça.

Pl. Napolis i Sicilia Ciutat Vella

Pl. Napolis i Sicilia
Valencia