Cinema
Miércoles 17/2 de 2016   19.00
OCCC
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

Després dels dos cicles realitzats el 2015, l’Octubre CCC reprén aquest mes de gener (i fins a juny de 2016) el Cicle de Cinema Social, que té lloc tots els dimecres a les 19.00h. El cicle es realitza en col·laboració amb el col·lectiu El Cine Social i compta amb la direcció i coordinació d’Antonio Lloréns, crític i director cinematogràfic. L’entrada a totes les sessions és gratuïta i habitualment es comptarà amb la presència del director o d’algun altre implicat en la pel·lícula (actor, productor, etc.), que participen en la presentació i el debat posterior.

El cicle presentarà un seguit de pel·lícules -moltes d’elles documentals- que tinguen un component social important i abastaran una temàtica força ampla. Així, i entre d’altres, està prevista l’estrena de la darrera pel·lícula de Sergi Tarin, “Voces de refugiadas”, que tracta sobre diverses veus, relats i propostes per a la pau a Colòmbia. O en un altre ordre de coses, l’estrena el passat 13 de gener –amb un ple absolut– de la segona pel·lícula de Juan Felipe, “El tiempo de las cerezas”, que tracta de l’eclosió i caiguda del moviment llibertari al nostre país a finals de la dècada dels anys 70.

Altres films inclosos en el cicle són, per exemple, “A tu què et sembla?”, de Pau Poch (basada en el cas de l’Ester Quintana, la dona que va perdre un ull a la manifestació de la vaga general del 14N del 2012 a Barcelona), “Rèquiem nuclear”, de Sònia Llera (la història de l’energia nuclear al nostre país a través de la visió dels primers activistes antinuclears), “Segon origen” (de Bigas Luna i Carles Porta, basada en el llibre de Manuel de Pedrolo) o “Kanimambo”, d’Abdelatif Hwidar, Carla Subirana i Adán Aliaga (sobre les ferides de la guerra civil de Moçambic).

OCCC Ciutat Vella

Sant Ferran, 12
46001 Valencia