Josep-Pedrals-02-1
Altres
Viernes 23/4 de 2021   20.00
TEM
Valencia (Poblats Marítims)
12€

Recuperar l’espai públic per a la paraula aquesta, conquistar els teatres per a retornar-li al poble el llenguatge que exhorta, celebra, perfora o fereix, sentir la poesia viva en la cerimònia teatral. RIMBOMBA, Cicle de Poesia Viva de València porta a la ciutat les veus més representatives de la poesia escènica actual. Un cicle que té com a objectiu obrir un espai dins de la programació teatral a esta modalitat poètica. La paraula dita, l’experimentació amb cants o fonemes, la hibridació amb músiques o l’acompanyament audiovisual són les diferents modalitats que podrem gaudir en aquest cicle que pretén mostrar al públic valencià les possibilitats escèniques que té la paraula poètica. Un cicle organitzat per l’Ajuntament de València i Teatre el Musical, en col·laboració amb El sitio de las palabras i que compta amb la coordinació de Jesús Ge, poeta escènic i expert en aquest camp.

Amb la participació de:
MIRIAM REYES, a més de poeta, és editora i traductora. Entre els seus treballs està l’edició i traducció de l’antologia bilingüe de poesia contemporània en gallec Punt d’ebullició (FCE, 2015), l’edició i traducció del guant de plàstic rosa de la catalana Dolors Miquel (Mareny, 2018) o l’edició i traducció de Vaga General del gallec Daniel Salgado (Mareny, 2018). Des de l’any 2000 combina el treball de la paraula amb el de la imatge, portant la poesia a altres formats com el vídeo, i a altres escenaris, com els festivals d’arts escèniques o de noves tecnologies.

JOSEP PEDRALS es dedica a la poesia des de diversos fronts: escriu llibres d’investigació en el gènere (assajos novelados sobre poètica i vida), recita poesia de manera professional (ha actuat per Europa, Amèrica i Àsia), explica la poesia en cursos i conferències (en Universitats, Instituts, Escoles i altres centres), difon i divulga la poesia en diversos mitjans de comunicació (premsa, ràdio i televisió), ha muntat celebracions poètiques de tota mena i periodicitat (va conduir durant 13 anys l’històric cicle poètic del bar Horiginal de Barcelona i actualment dirigeix el festival Barcelona Poesia) i versifica per a músics, teatreros i tot tipus de professionals.

MÓNICA CALDEIRO (Barcelona, 1984)
És escriptora, traductora mèdica i literària i investigadora independent especialitzada en poesia nord-americana del segle XX. Com a autora, ha publicat Avispero (Varasek Ediciones, 2019), La música de los planetas (Ya lo dijo Casimiro Parker, 2015) i Vaginas, cartografias y asteroides (Isla Negra Editores, 2013). Com a poeta escènica, ha rodat per escenaris i festivals de tota la península ibèrica i ha portat la seua poesia per locals i festivals internacionals de ciutats com París, Montréal, Calgary, Nova York i San Francisco. En 2011 va ser poeta resident del programa Spoken Word en The Banff Centre, Canadà. La seua labor investigadora es mou al voltant de l’estudi de les poètiques experimentals del segle XX. Ha traduït a l’espanyol les primeres seleccions de poemes de Joanne Kyger, Ted Berrigan i Sheri-D Wilson; i al català, al poeta i teòric Charles Bernstein. El seu pròxim llibre de poemes, Latitud Sud, veurà la llum este 2021.

TEM Poblats Marítims

Plaza del Rosario, 3
46011 Valencia