Tallers | Menuts
Viernes 28/9 de 2018   16.30
Jardí Botànic
Valencia (Extramurs)
Entrada libre

Bancs de llavors: rebost de vida és la proposta amb què el Botànic participarà aquest divendres 28 de setembre en la II Nit Europea de la Investigació amb activitats sobre les llavors i la importància dels bancs de germoplasma per a la seua conservació. A més de l’estand propi situat a la plaça de l’Ajuntament de València, les portes del Jardí exterior estaran obertes al públic durant tota la vesprada.
Què són les llavors? Com es dispersen? Com les podem conservar? Quin interès té conservar-les i investigar-les? Són algunes de les preguntes que es plantegen amb l’activitat Bancs de llavors: rebost de vida que pretén donar a conèixer la importància dels bancs de germoplasma per protegir la diversitat d’espècies vegetals i preservar la riquesa del patrimoni natural. Elena Estrelles, conservadora del Banc de Germoplasma del Jardí , i Isabel Martínez i Carmen Mansanet, biòlogues col·laboradores del Botànic, seran les encarregades de respondre a aquestes i altres preguntes en l’estand del Jardí Botànic en la II Nit Europea de la Investigació que se celebrarà aquest divendres, 28 de setembre, entre les 16.30 i les 22.30 en la plaça de l’Ajuntament de València.
Activitats lúdiques i educatives, destinades a tots els públics, per a entendre la importància de la investigació feta als bancs de germoplasma per comprendre el paper de les plantes al planeta, el desenvolupament de protocols per a la seua multiplicació i preservació i per al seu ús de forma sostenible. A més, les persones que s’apropen a l’estand es podran emportar mostres de llavors per combatre el canvi climàtic i ajudar a recuperar els boscos cremats. I les portes del Jardí Botànic, al carrer de Quart, també restaran obertes per la vesprada de manera gratuïta fins a l’hora de tancament.
El Jardí Botànic, per tant, se suma al lema Viu la plaça de la ciència de la II Nit Europea de la Investigació. La iniciativa, organitzat per institucions i entitats científiques valencianes, forma part de l’European Researchers Night, un projecte de la Comissió Europea per a apropar a la ciutadania la part més humana de la recerca, que se celebra en 300 ciutats de tot el continent.
La programació d’activitats s’iniciarà a les 16.30 h i s’allargarà fins a les 22.30 h, encara que la inauguració oficial tindrà lloc a les 18 h. Els tallers previstos són de temàtica variada i dirigits a alumnat de Primària, Secundària i Batxillerat i seran realitzats per personal investigador de les entitats participants.

Jardí Botànic Extramurs

Quart, 80
46008 Valencia