Confèrencia-Debat
Viernes 26/1 de 2018
La Nau
Valencia (Ciutat Vella)

El president de la Xarxa Espanyola per al Desenvolupament Sostenible i exministre d’Exteriors i Cooperació, Miguel Ángel Moratinos, inaugurarà demà dijous, 25 de gener, a les 10 hores, la segona edició de les Jornades de Sostenibilitat i Institucions Culturals al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València. L’exministre acompanyarà el rector Esteban Morcillo i el diputat provincial de Medi Ambient, Josep Bort.

Les II Jornades de Sostenibilitat i Institucions Culturals són una trobada que pretén analitzar l’impacte en l’àmbit cultural de l’Agenda 2030 i dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) marcats per les Nacions Unides. Comptaran amb una nodrida participació de representants institucionals i acadèmics, així com de responsables de centres museístics i creadors, les intervencions dels quals tractaran de sensibilitzar els agents culturals assistents sobre la importància dels ODS.

Aquesta activitat està destinada a professionals del sector cultural i de la cooperació al desenvolupament, i ha sigut coorganitzada per la Xarxa Espanyola per al Desenvolupament Sostenible (REDS), la Càtedra UNESCO d’Estudis sobre el Desenvolupament, l’Àrea de Cooperació de la Fundació General de la Universitat de València i la Generalitat Valenciana. Està dirigida per la responsable espanyola de REDS, Marta García Haro, i compta amb la col·laboració del Centre Cultural La Nau, Obra Social ”la Caixa” i la Diputació de València, i amb el suport de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, i del Ministeri d’Afers Exteriors i de Cooperació.

Dos dies de debats, tallers i conferències
Amb l’aforament de l’Aula Magna de la Universitat de València ja complet, en les jornades participaran destacades personalitats de l’àmbit cultural, institucional i acadèmic, entre elles, Alfons Martinell, director de la Càtedra UNESCO de la Universitat de Girona; Francis Runacres, director d’Empresa i Innovació de l’Arts Council England; Blanca de la Torre, comissària d’art independent; José Luis Pérez Pont, director del Consorci de Museus de la Generalitat Valenciana; Pepa Octavio de Toledo, responsable de Patrocini i Mecenatge del Museu Nacional Thyssen-Bornemisza; Isabelle Le Galo, directora-gerent de la Fundació Daniel i Nina Carasso a Espanya; i l’artista multidisciplinari Hugo Martínez-Tormo.

Hi haurà cinc sessions, dues conferències inaugurals i una de clausura, i dos tallers pràctics. Les sessions abordaran temes com ara reptes i oportunitats de la nova agenda de sostenibilitat per al sector cultural; lideratge i apropiació del discurs sobre desenvolupament sostenible a les institucions culturals; polítiques culturals per a avançar en l’Agenda 2030; la contribució de la societat civil; i bones pràctiques a Espanya.

En els tallers pràctics, el responsable de l’Àrea de Cooperació de la Fundació General de la Universitat de València, Ximo Revert, dirigirà la formació ‘Ciutat ODS: interpretant el patrimoni cultural a través dels Objectius de Sostenibilitat’, consistent en la realització d’un recorregut a peu per la ciutat de València amb la finalitat de fomentar una ciutadania global per al desenvolupament des del patrimoni cultural; mentre que Julie’s Bicycle UK, organització britànica pionera en les connexions entre art i impacte ambiental, desenvoluparà el taller ‘Desafiaments de la sostenibilitat en la gestió cultural i la pràctica artística’.

El programa complet es pot consultar ací:
http://www.fundaciouv.es/cursos/ver_curso.asp?id=6751&idioma=val

La Nau Ciutat Vella

Universitat, 2
46002 Valencia