Escénicas
Viernes 18/9 de 2020
TEM
Valencia (Poblats Marítims)
Entrada libre

Organitzada por APCCV, APDCV, AVED, AVET, Comitè Escènique y TEM

La vivència de la cultura és la clau per reforçar vincles socials, ajudar a resoldre conflictes en barris o problemes d’inserció social, entre d’altres qüestions. Les arts escèniques són una eina fonamental d’expressió ciutadana que ha d’estar present per tot el nostre territori: barris, ciutats i pobles. Durant anys, les associacions d’arts escèniques hem col·laborat en projectes socials lligats a organitzacions o altres entitats, i ara volem mostrar a la ciutadania el que som i allò que fem mitjançant una activitat cultural, lúdica i participativa on el teatre, el circ i la dansa valencians es fonen amb la ciutadania. Un dels objectius és la unió de les arts escèniques. Volem celebrar aquesta II Fira esFERa amb totes les associacions valencianes d’arts escèniques, amb altres professionals, entitats, institucions, aprofitant aquest espai de mostra per aprofundir en el valor cultural de les arts escèniques. II esFERa esdevé una mostra d’allò que som, de dues maneres: mitjançant estands informatius i visuals de les nostres activitats i associades; i també amb la mostra de números curts d’espectacles de teatre, circ, dansa i lectura. Es realitzaran també activitats paral·leles formatives adreçades a dos destinataris principals: d’una banda, al barri, i d’altra, als professionals de les arts escèniques.

Desenvolupament:
MOSTRA D’ESPECTACLES ARTS ESCÈNIQUES: La fira inclou tres espectacles representatius de les associacions organitzadores.

10H EN EL HALL DEL TEM
Rita@trobador – Esclafit Teatre – espectacle de teatre – 20 min.
Sinopsi: Aquest és un espectacle de dones-Camí. De dones-Creadores. De dones-Tòtem. Una obra de dones amb veu i lletra. De determinació i de lluita. És un cant i un crit d’autoafirmació. Obriu el cor i gaudiu del viatge. Extracte d’una de les escenes de @Rita_trobador on podem veure a Sor Isabel de Villena conversar amb Jaume Roig.

19H EN LA PLAÇA DEL ROSARIO (DAVANT DEL TEM)
¡¡¡CATAPLÚM!!! (Vivir entre bombas) – Ameba Teatre – espectacle de teatre de carrer en clau de clown – 55 min.
Sinopsi: Un ésser solitari insisteix en la seua rutina malgrat les bombes que diàriament ressonen en un horitzó llunyanament pròxim a la seua casa. Per a seguir avant les millors armes seran la fantasia el joc i la ximpleria, el millor aliat: el públic. Espectacle de carrer sense text en clau de *clown per a tots els públics plasmat de tendresa, poesia i absurd.

20.30 H EN LA SALA PRINCIPAL DEL TEM
#outFit – Mou Dansa – espectacle de dansa – 50 min.
Sinopsi:
ELS FILS TEIXITS QUE UNEIXEN TOTS DOS MONS
El outfit és la combinació de peces i accessoris segons la temporada i l’ocasió social. Hi ha outfits d’estiu per a eixir de festa, per a noces, sopars de negocis, d’amor, de nit a la platja, per al treball, per al meu enterrament, per a… El nostre desig voraç per la roba genera situacions de misèria en altres parts del món. Com podem gestionar aquesta realitat quan l’hem descoberta? Alguns individus, que es van de festa una nit, han de triar molt bé el seu outfit, potser pensen que es juguen la vida en aqueixa elecció. El espectacle #outFit és una reflexió sobre l’excés. El nostre Mantra diari que suposa claudicar davant el com més, millor. Una iniciativa en col·laboració amb la Federació SETEM, roba neta de la Comunitat Valenciana i la companyia Mou Dansa.

TAULES RODONES: Es realitzaran dos taules rodones adreçades a professionals de les arts escèniques i públic interessat. Obertes a totes les associacions i persones que vulguen participar, tractaran temes d’interès sobre el treball associatiu dins de l’àmbit cultural i sobre la situació actual de les arts escèniques. De les 11h a les 14h i de les 16h a les 18.30h.

DINAR I ESPAI LÚDIC: Construirem durant el dinar un espai per conèixer-nos i saber què fan la resta d’associacions companyes. L’objectiu és connectar els diferents sectors de les arts escèniques, vincular-nos entre nosaltres i vincular-nos amb el barri. De les 14h a les 16h

TEM Poblats Marítims

Plaza del Rosario, 3
46011 Valencia