Tallers
Viernes 26/10 de 2018   16.00
Jardí Botànic
Valencia (Extramurs)
65€

INICIACIÓ A LA MICOLOGIA DE CAMP
DIES: 26 I 27 OCTUBRE 2018
PRIMER DIA DE MATRÍCULA: 8 OCTUBRE
PROFESOR: José Fajardo, doctor en Biologia-Etnobiologia, membre del grup de recerca en Etnobiologia i Flora del sud-est Ibèric (Institut Botànic, Jardí Botànic de Castella-la Manxa) i membre de la Societat Micològica d’Albacete.
LLOC: Laboratori docent (planta baixa, esquerre) i eixida a determinar segons temporada micològica.
HORARI: divendres 26 d’octubre, de 16 a 20 h, i dissabte 27 d’octubre de 8 a 18 h (eixida al camp per recol·lectar).
PREU: 65 € (autobús per a l’eixida al camp inclòs)
DIRIGIT A: Qqualsevol tipus de públic interessat en la recol·lecció de bolets i en el coneixement dels fongs (no són necessaris coneixements previs).
NOTA: les persones assistents hauran de portar dinar i aigua per passar el dia al camp, calcer i roba apropiats, un cistell i una navalla. També es recomana portar lupa de camp, bloc de notes i càmera fotogràfica.

DESCRIPCIÓ
Gaudir dels bolets només és possible si s’és capaç d’identificar-los correctament. I la tardor no seria tardor sense la presència d’aquests fascinant organismes al camp i a la taula. Tant si no ho has fet mai com si vols millorar els teus coneixements, amb aquest taller d’identificació i recol·lecció de bolets et podràs iniciar de forma segura en el món dels fongs. En una sessió teòrica introductòria, aprendrem quines són les característiques bàsiques dels fongs, les seues formes de vida i el seu nom (el científic) i aprofundirem en el coneixement dels bolets, característiques i com recollir-los. I tot això, ho posarem en pràctica per determinar amb mostres fresques diferents espècies de fongs que podem trobar als boscs mediterranis.
Aprés tot allò bàsic, arribarà el moment d’eixir al camp i demostrar que sou autèntics boletaires! Sense por, podreu identificar espècies comestibles i tòxiques i aquelles sense cap valor culinari. En tot el procés d’aprenentatge i en l’eixida al camp, comptarem amb els coneixements d’un expert en la matèria, José Fajardo, doctor en Biologia-Etnobiologia, professor de la secció de Natura a la Universitat Popular d’Albacete, membre del grup de recerca en Etnobiologia i flora del sud-est Ibèric (Institut Botànic, Jardí Botànic de Castella-La Manxa) i membre de la Societat Micològica d’Albacete.
Amb sort i encert, a l’hora de sopar es podreu menjar els bolets trobats (i adequadament identificats i recol·lectats).

Jardí Botànic Extramurs

Quart, 80
46008 Valencia