expo laboratori llum
Exposicions
Del mie 6/3 al mie 1/5 de 2019
La Nau
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

Idea. Imatge – Universitat recarregada. Laboratorio de Luz és una instal·lació interactiva que mostra alguns dels resultats dels projectes de recerca en què està treballant actualment el Laboratori de Llum, grup de recerca de la Universitat Politècnica de València. Aquesta exposició es pot visitar en la Sala Estudi General fins a l’1 de maig i està comissariada per Trinidad Gracia, Pepa L. Poquet, Amparo Carbonell i Emilio Martínez.

Idea. Imatge – Universitat recarregada. Laboratorio de Luz és una intervenció que aborda la construcció i la percepció de la imatge com un procés fragmentari, desordenat i no lineal, vinculat al context.

L’element central és una pantalla cilíndrica amb una projecció semipanoràmica d’imatges que dialoguen amb l’espai expositiu, la seua arquitectura, la seua història i el seu context. El públic hi ocupa un paper important perquè amb la seua acció o la seua presència posa en marxa certs mecanismes de la instal·lació.

El dispositiu principal és una pantalla cilíndrica de huit metres de diàmetre per dos i mig d’altura, suspesa a cinquanta centímetres del sòl i oberta tres metres per una banda, la qual cosa permet a l’espectador introduir-s’hi i veure la projecció des de l’interior i des de l’exterior.

Els enregistraments documentals realitzats amb motiu de l’exposició aborden tres aspectes de La Nau. El primer, que tracta l’espai arquitectònic de l’edifici de l’antic barri jueu de la ciutat de València, es va realitzat a partir d’imatges de les primeres cartografies de la ciutat, especialment del mapa que elaborà el pare Tosca en 1704. El segon aborda el context social de la Universitat de València, des de la dictadura fins al final dels anys 70 del segle passat. El tercer recull un dels patrimonis més importants de la Universitat: els fons bibliogràfics, la biblioteca, lloc obert al públic on hi ha dipositats alguns dels exemplars dels primers llibres publicats a València, i a Espanya, en el segle XV, així com documents únics que recullen l’activitat científica des de llavors fins a l’actualitat.

La Nau Ciutat Vella

Universitat, 2
46002 Valencia