Confèrencia-Debat
Viernes 18/1 de 2019   09.30
Jardí Botànic
Valencia (Extramurs)
Entrada libre

La primera edició de la Jornada de Divulgació de Tesis Doctorals de la Universitat de València, convocada per a donar a conéixer la recerca de l’estudiantat de doctorat en la institució acadèmica, se celebra aquest divendres 18 de gener a l’Auditori Joan Plaça del Jardí Botànic. Cadascuna de les 21 tesis seleccionades serà defensada en 3 minuts i el jurat atorgarà aquest mateix dia a les 14.15 hores els tres premis previstos: una estada a la Universitat de Harvard valorada en 2.000€, i dos guardons de 500 i 300€.

La sessió està organitzada per l’Escola de Doctorat i la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de València i compta amb la col·laboració de Polibenestar. La I Jornada de Divulgació de Tesis Doctorals la inauguraran a les 9.30 hores la rectora de la Universitat, Mavi Mestre; i el director de l’Escola de Doctorat, José Vicente Bagán.

En l’acte, Pere Estupinyà, comunicador científic i escriptor, i Martí Domínguez, director de la revista Mètode, pronunciaran les conferències “De l’acadèmia a la comunicació científica: una experiència professional” (9.45 hores) i “El repte de divulgar” (13.30 hores).

La comunicació divulgativa de les tesis doctorals en tres minuts començarà a les 10.30 hores, amb l’exposició dels 9 primers treballs. Després d’un descans, a les 12 hores s’exposaran les dotze tesis restants.

El jurat el formen José Vicente Bagán; l’investigador del Departament de Teoria dels Llenguatges i Ciències de la Comunicació Bejamín Marín; Carme Agustí, investigadora del departament de Biologia Cel·lular, Biologia Funcional i Antropologia Física; Lucía Sapiña, estudianta de doctorat de la Universitat; i Pere Estupinyà.

Els criteris per a la valoració dels millors treballs són el contingut de l’exposició (interés de la investigació, claredat expositiva dels objectius i metodologia, 4 punts); la creativitat i l’originalitat en la forma del discurs (estructura, entonació, velocitat de parla, contacte visual amb el públic, amb fins a 3 punts) i la utilització d’un llenguatge senzill, correcte ús de la sintaxi i llenguatge no sexista (3 punts).

Jardí Botànic Extramurs

Quart, 80
46008 Valencia