Escénicas
Sábado 9/4 de 2016   20.30
TEM
Valencia (Poblats Marítims)

La companyia Ignífuga ha creat A house is not a home a partir de la peça teatral Interior, del belga Maurice Maeterlinck, una obra senzilla en aparença però amb una intensitat poètica i emocional sorprenent. És teatre a peu de carrer, amb el muntatge d’una xicoteta casa al mig del carrer al barri del Cabanyal. Els espectadors podran veure des de fora el que passa a l’interior de la vivenda i van a poder escoltar l’acció a través d’uns auriculars.

L’argument és simple: dos persones observen des del jardí l’interior d’una casa. Es veuen en l’obligació de transmetre una mala notícia als seus habitants. Però la imatge aparentment feliç d’este interior domèstic farà que eixe objectiu siga difícil d’aconseguir. A partir de l’obra original de Maeterlinck, A house is not a home explora nous territoris formals i escènics. És una experiència teatral que es representa en un espai no convencional: una casa aïllada enmig d’un espai públic. També és teatre de l’experiència, que estableix un vincle entre els espectadors i l’obra diferent del que es viu en una butaca davant d’un escenari a una sala. Una estructura de parets transparents permet a l’espectador ser un voyeur autoritzat de la intimitat dels habitants de la casa i a través dels auriculars seguirà l’acció i descobrirà que sota l’aparent felicitat juvenil habiten tragèdies quotidianes. Una sola paraula pot donar-li la volta a tot i convertir una llar en un lloc inhòspit.

Esta és la tercera obra de la companyia Ignífuga, que proposa amb el seu peculiar dispositiu escènic una contraposició entre el que es veu però no s’escolta i el que s’escolta però no es veu. Una reflexió sobre la fragilitat dels espais de seguretat artificial que construïm, sobre la privacitat en un món tecnificat, sobre aparences que trontollen davant la força de realitat i la catàstrofe. A house is not a home es converteix en una experiència única per a cada espectador i la seua força com a espectacle recau en la sensació d’exclusivitat: el que s’està veient no es repetirà mai més de la mateixa manera. Una obra que exigeix ​​al públic un exercici de reflexió personal a través d’una experiència única.

TEM Poblats Marítims

Plaza del Rosario, 3
46011 Valencia