Altres
Martes 27/3 de 2018   19.00
La Nau
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

La Universitat de València ret homenatge a Vicent Andrés Estellés, en el 25è aniversari de la seua mort. Estellés està considerat el poeta valencià més important de l’època contemporània i un dels principals noms de la poesia escrita en llengua catalana durant el segle XX.

L’acte tindrà lloc a l’Aula Magna de la Nau dimarts 27 de març a les 19 hores. Consistirà en una taula rodona al voltant de la seua poesia. Hi participaran Carmina Andrés (filla del poeta), Ferran Carbó (UV), Jordi Oviedo (UCV) i Vicent Salvador (UJI), moderats per Antonio Ariño (vicerector de Cultura i Igualtat).

Com recorda el professor Ferran Carbó, l’extensa producció literària de Vicent Andrés Estellés, d’un centenar de títols, va començar a publicar-se el 1953, amb ‘Ciutat a cau d’orella’, i la seua vida poètica va acabar el 1992 amb l’obra ‘Mare de terra’. La seua trajectòria literària, explica Carbó, recorre dos grans períodes: d’una banda, les dècades de la postguerra; i, de l’altra, a partir dels anys 70, amb els anys setanta i els vuitanta. “En el primer període Estellés fou el poeta de la postguerra valenciana, sobretot pel tractament temàtic i per la singularitat de la seua producció, i en el segon passa a ser el poeta nacional dels valencians, per la dimensió que adquireix la seua figura i la seua nova producció”, afegeix.

En 1993, dos mesos després de la seua mort, la Universitat de València, va investir Vicent Andrés Estellés doctor ‘honoris causa’ a títol pòstum.

La Nau Ciutat Vella

Universitat, 2
46002 Valencia