Confèrencia-Debat
Martes 2/10 de 2018   19.00
La Nau
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

El catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat de Barcelona i comissionat de Programes de Memòria de l’Ajuntament de Barcelona, Ricard Vinyes, oferirà demà, 2 d’octubre, la conferència ‘Història i memòria: polítiques públiques de memòria’ al Centre Cultural La Nau. L’acte, organitzat per l’Aula d’Història i Memòria Democràtica de la Universitat de València, tindrà lloc a l’Aula Magna a les 19 hores amb la finalitat de conéixer la situació actual de la memòria històrica. L’entrada és lliure i limitada a la capacitat de la sala.

La conferència de Ricard Vinyes pretén respondre a les qüestions més comunes en relació amb la situació de la memòria històrica espanyola. Aquest acte s’emmarca en el programa de conferències de l’Aula d’Història i Memòria Democràtica de la Universitat de València, i serà presentat per Marc Baldó, catedràtic d’Història Contemporània a la Universitat de València i director de l’Aula.

La investigació del Front Popular i la Guerra Civil, la violència política de l’estat, especialment en dones i infants, i les polítiques públiques de memòria són les principals línies de recerca de Ricard Vinyes. De la seua especialització en memòria històrica naix aquesta conferència. Vinyes, especialista en polítiques públiques de memòria, ha presidit les comissions redactores del Projecte del Memorial Democràtic de Catalunya i la del Centre de la Memòria per al País Basc, i és autor de llibres com ‘El Estado y la memoria: gobiernos y ciudadanos frente a los traumas de la historia’ i ‘Diccionari de la memòria col·lectiva’, un manual per a especialistes i públic en general. També és col·laborador en diaris com El País o Público i en programes d’història de TV3.

La Nau Ciutat Vella

Universitat, 2
46002 Valencia